Nebojša Stefanović Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, njihovim suprugama Bojani i Tanji, kao i ostalim optuženima za pranje novca stečenog kriminalnim putem, počelo je ove nedelje u Specijalnom sudu u Beogradu, a okrivljeni su negirali krivicu. Pomenuta optužnica protiv klana iznedrila je mnogo nepoznatih detalja poput toga da je biznismen Aleksandar Papić, koga su vođe grupe označile kao osobu koja im je davala novac od Srpske napredne stranke (SNS), na saslušanju otkrio da se sa Miljkovićem i Belivukom video isključivo kako bi im preneo poruku od tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića.

Aleksandar Papić, biznismen i bivši vlasnik tabloida, saslušan je u sklopu istrage povodom optužbi iznetih na njegov račun od strane pripadnika kriminalne grupe.

Njega je Marko Miljković optužio da mu je poklonio skupoceni „roleksa“, koji mu je zaplenjen tokom istrage za pranje novca.

Foto:KRIK/facebook/Aleksandar Papić (desno)

Takođe, Miljković je izjavio i da je Papić bio osoba koja im je davala novac za usluge koje su činili za Srpsku naprednu stranku. Papić je ove navode negirao tokom istrage, te istakao da Veljka Belivuka bolje poznaje nego Miljkovića, ali da ga nije video 15, 16 godina, sve do 2019. kada je sa njim imao sastanak kako bi mu preneo poruku tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića.

O pomenutom sastanku govorio je nakon što ga je okrivljeni Veljko Belivuk upitao o čemu se tačno radilo.

Veljko Belivuk Foto:Stefan Tomasevic/ATAImages

„Na pitanje Veljka Belivuka da li su svedok (Papić) i on imali neki sastanak 2019. godine u restoranu stadiona Partizan, Papić je izjavio da je to bio sastanak na njegovu inicijativu. Rekao je da je hteo da dođe do Belivuka, a jedina osoba koja je imala Belivukov kontakt je bio Aleksandar Vidojević. Tu su se on i Belivuk videli prvi put posle 16 godina. Na sastanku su bili Papić, Vidojević i Belivuk. Na Belivukovo pitanje da li je koristio aplikaciju Skaj svedok je negirao, ali i rekao da nikada ništa nije organizovao na navijačkim tribinama“, navodi se u iskazu koji je Nova.rs ranije objavila.

Papić je potom upitan od strane Javnog tužilaštva za organizovani kriminal da li želi još nešto da kaže što misli da je bitno, na šta je svedok rekao da je tema sastanka iz 2019. godine, kada su se prvi put Belivuk i on videli nakon pauze, bila molba tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića.

Rekao je da ga je Stefanović zamolio da se nađe sa Belivukom, pisao je ranije portal Nova.rs.

„Tom prilikom ga je Stefanović zamolio da prenese Belivuku poruku da sve što je MUP radio protiv Belivuka nema nikakve veze sa ministrom, već je to radila Dijana Hrkalović. Nije pitao zašto je potrebno preneti poruku, već je poruku samo preneo. Na pitanje javnog tužioca da li poznaje Nebojšu Stefanovića, svedok je rekao da ga poznaje i dodao da mu je Stefanović lično zatražio da prenese poruku Belivuku“, navodi se u iskazu koji je Aleksandar Papić dao.

Kriminalni novac navodno uvodile u legalne tokove

Podsetimo, proteklih dana u Specijalnom sudu u Beogradu održano je suđenje protiv klana Belivuka za pranje novca. Reč je o postupku koji se odnosi na pranje novca za koji tužilaštvo kaže da je stečen kriminalnim putem.

Tanja Miljković supruga Marka Milkovića Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Svi okrivljeni su negirali krivicu. U ovom postupku sudi se suprugama vođe klana – Tanji Miljković i Bojani Belivuk.

One su kratko negirale krivicu.

Bojana Belivuk supruga Veljka Belivuka Velje Nevolje Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Tužilaštvo ih tereti da su novac stečen kriminalnim putem ulagale u kupovinu nekretnina, automobila.

VIDEO: Upad klana Belivuk u hotel Life design

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare