Policija je uhapsila službenike MUP Ivana P. (31) i Ivanu Đ. (27) zbog sumnje da su dilovali marihuanu i amfetamin, a ceo slučaj otkriven je kada je zaustavljen automobil osumnjičenog, u kome su zatečeni narkotici. On je tada kolegama ispričao da je drogu nabavljao od koleginice iz PS Palilula, a pomenuta stanica, poznatija kao "Bela kuća", poslednjih godina je na lošem glasu upravo zbog sve češćih hapšenja policajaca koji su dovođeni u vezu s kriminalnim aktivnostima.

Policija je na Zvezdari u automobilu marke „BMW“ kojim je upravljao Ivan P. zaplenila oko 50 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, manju količinu bele praškaste materije nalik na amfetamin, kao i 80.000 dinara i 170 evra.

Inspektorima je ispričao da je narkotike nabavljao od Ivane Đ., zaposlene u PS Palilula, a pretresom njenog stana u Grockoj pronađeno je oko 100 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, 30 grama praškaste materije nalik na amfetamin, 60 evra i 22.000 dinara.

Zaplena droge Foto:MUP Srbije

Za samo nekoliko dana čak nekoliko službenika MUP iz PS Palilula je uhapšeno. Pre nekoliko dana je priveden Nemanja J., policijski službenik koji je zaposlen kao administrativni radnik u Odseku za upravne poslove Policijskoj stanici Palilula, zbog sumnje da je iz te stanice izneo veću količinu oružja, municije i eksplozivinih materija i držao ih u stanu u Mirijevu.

On je to oružje nameravao da preda Darku B., a oni su uhvaćeni od strane policajaca na delu. Saopšteno je i da je tom prilikom zaplenjen arsenal oružja – 2.166 komada metaka različitog kalibra, 2 ručne bombe, 1 dimna bomba, 2 improvizovana ispaljivača metaka koji predstavljaju vatreno oružje, kao i više različitih delova oružja.

Pročitajte još:

Policijska stanica Palilula, poznata kao „Bela kuća“, više puta je proteklih godina bila u fokusu javnosti.

Tako je novembra 2022. godine uhapšen policajac Aleksandar Purković zbog sumnje da je odavao službene informacije klanu Veljka Belivuka, a reč je o policajcu koji je praktično uspon svoje karijere doživeo tokom boravka u PS Palilula.

Aleksandar Jovičić, hapšenje, privodjenje, opština Palilula
Aleksandar Jovičić Foto: Nova.rs

Purković je prvo je bio pripadnik Interventne jedinice beogradske policije, da bi kasnije avanzovao u inspektora i radio je u Policijskoj stanici Palilula. Potom je prekomandovan u Policijsku stanicu Obrenovac, gde je, navodno, stekao neka vrlo korisna prijateljstva sa lokalnim žestokim momcima.

Pokušaj ubistva, droga

Hapšenja policajaca PS Palilula učestala su proteklih godina – privođeni su zbog nemeštanja potere, trgovine narkoticima, ali i pokušaja ubistva.

Ostaće upamćen i napad iz 2019. godine.

Foto: Printscreen/mup.gov.rs

Službenici MUP uhapsili su tada policajce N. J. (37), D. B. (29) i crnogorskog državljanina D.V. (26) zbog pokušaja ubistva.

Uhаpšeni policajci osumnjičeni su da su 30. juna te godine, dok nisu bili nа dužnosti, ispred jednog ugostiteljskog objektа u Novom Beogrаdu rаzoružаli tridesetogodišnjeg muškаrcа koji je u ruci držаo pištolj pokаzavši mu službene legitimаcije.

Nаkon razoružavanja, tom muškarcu prišlo je lice koje ga je izbolo nožem, a D.B. i D.V su izbodenog muškarca udarali nogom u glаvu i telo.

Koristio zaplenjeni novac, pa ga vratio

Ipak, 2020. godine PS Palilula je potresao je ozbiljan skandal. U medijima se pojavila informacija da je policajac te stanice osumnjičen da je zaplenjeni novac, odnosno iz depoa, trošio za sopstvene potrebe. Ipak, kako su mediji tada pisali, on je vratio pare kad je saznao da je otkriven, a navodno je bila reč o iznosu od četiri miliona dinara.

.

On je, kako su mediji tada pisali, udaljen sa posla.

VIDEO: Hapšenje zbog kriptovaluta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar