Foto:F.S./ATAImages

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem svedoka nastavljeno suđenje reditelju i glumcu Draganu Bjelogrliću, optuženom za nasilničko ponašanje prema kolegi Predragu Antonijeviću 23. avgusta 2021. godine niškom hotelu "Ambasador".

Na današnjem suđenju ispitani su očevici događaja glumica Jovana Stević i pisac i scenarista Vladimir Kecmanović, koji su te noći bili u društvu Antonijevića.

Stević, koja je uoči napada sedela pored oštećenog, navela je da je u jednom trenutku perifernim vidom uočila Bjelogrlića kako im prilazi, zamahuje i udara Antonijevića u predelu lica, a ubrzo ga udara još nekoliko puta.

Objasnila je da je njen utisak da su udarci bili zatvorenom šakom, dok je rekla da se drugog sukoba ne seća.

Foto:F.S./ATAImages

Kecmanović je opisao trenutak udarca, navodeći da je i njemu po zamahu izgledalo da je Bjelogrlić pesnicom udario Antonijevića, ali samu pesnicu nije zapazio, kao i da je nakon prvog udarca usledilo još nekoliko, dodajući da je optuženi tokom prvog udarca pitao Antonijevića „zašto me provociraš“.

Sukob je prekinut ali su optuženi i oštećeni ponovo došli u kontakt, pali na pod i nastavili konflikt, rekao je Kecmanović.

Bjelogrlićevi advokati su stavili primedbe na iskaze svedoka tvrdeći da imaju selektivno sećanje, odnosno da se ne sećaju postupanja Bjelogrlića, već samo Antonijevića, kao i da njihova sećanja proizilaze iz snimka, a ne samog događaja.

Sledeća dva ročišta su zakazana za 15. i 16. jul kada su pozvani Nebojša Ćetković, Katarina Radivojević, Maksa Ćatović, Marko Gvero i Marko Živković.

Bjelogrlić je u svojoj odbrani detaljno opisao odnos njih dvojice, tvrdeći da ga Antonijević napada godinama, te da je sukob u Nišu posledica toga.

Istraga u ovom slučaju sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci svi iz Beograda.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra 2021. godine sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića jer je 23. avgusta 2021. godine u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu „Ambasador“.

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvrsenje krivičnog dela i izrazio žaljenje. Oba reditelja našla su se u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

Bonus video: Tuča u Novom Pazaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare