Foto:Nova S

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, koja je uhapšena zbog sumnje da je trgovala uticajem u slučaju likvidacije Vlastimira Miloševića, prema saznanjima lista Nova, naložila je da se izveštaji sa telefona Veljka Belivuka nakon ubistva na šinama ne dostave tužilaštvu na vreme, a u kome su se navodno nalazile „Vajber“ prepiske gde se pominjao nekadašnji vrh policije.

Nekadašnja državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Dijana Hrkalović, privedena je u petak zbog sumnje da je uticala na svog kolegu Dejana Milenkovića, inače bivšeg šefa Službe za speicijalne istražne metode, u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića 2017. godine. Hrkalovićevoj se na teret stavlja da je naredila da se izveštaji o otvaranju telefona pronađenih nakon ubistva na šinama tužilaštvu tek kasnije dostave.

Prema nezvaničnim saznanjima našeg lista, radi se o telefonu uhapšenog vođe navijača Veljka Belivuka, u kome je pronađena prepiska u kojoj se pominju određene svote novca, Zbog te prepiske je preminuli inspektor Dejan Jović prošao golgotu.

Pročitajte još:

„Jović je tokom istrage slučaja Vlastimira Miloševića došao da izvesnih saznanja, koja su vodila ka tadašnjem vrhu policije. Naime, tada su zaplenjena dva aparata Veljka Belivuka, a u jednom su na „Vajber“ aplikaciji, pronađene prepiske u kojima se pominjala Hrkalovićeva, ali i sadašnji ministar odbrane, tada policije, Nebojša Stefanović. Takođe, pominjale su se i izvesne visoke cifre novca, ali nepoznato je za šta su bile namenjene“, kaže za list Nova izvor.

Kako dalje navodi, ubrzo nakon toga počela je i hajka na inspektora Jovića, predvođena režimskim tabloidima, zbog čega je on najpre uhapšen, a potom pravosnažno oslobođen.

„Kada je taj telefon otvoren, podaci su stavljeni na CD. Šta je sa tim CD-om posle bilo, kao i gde je sada, ostalo je nepoznato. Inače, upravo u tom periodu počinje hajka na inspektora Jovića, tada zamenika načelnika Odeljenja za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata u beogradskoj policiji. Ona je rezultirala njegovim hapšenjem decembra 2018. godine, kada je on i priveden jer je navodno odavao informacije određenim licima, a zbog čega je pravosnažno oslobođen“, dodaje izvor.

Dejan Jović
Dejan Jović Foto: N1

Inače, nagrađivani inspektor Dejan Jović je dva meseca nakon presude preminuo, od posledica koronavirusa, a kako su ranije za naš list rekli ljudi koji su mu bili bliski, planirao je da nakon oslobađanja otkrije ko mu je napakovao celu aferu iz vrha policije.

Podsetimo, hapšenje Hrkolovićeve izazvalo je veliku pažnju u javnosti. Reč je o nekadašnjoj najbližoj saradnici Nebojše Stefanovića, dok je on bio u policiji. Ona je dosad nekoliko puta saslušana o ugroženosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a za šta je negirala krivicu.

Zaplenjeno oružje i pancir

Hrkalovićeva je u petak saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) i ona je negirala krivicu. Istakla je da ništa od onoga što joj je se stavlja ne teret nije tačno. Prilikom pretresa u njenom stanu zaplenjeno je oružje, za koje je posedovala dozvole, kao i pancir.

BONUS video: Sve žrtve Belivukovog klana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar