Španska policija i FBI tragaju za Srpkinjom Anom Knežević koja ne nestala pre dve nedelje Foto: Privatna arhiva

Američka državljanka Ana Knežević, koja se vodi kao nestala nakon što je iz Amerike otputovala u Madrid nakon burnog razvoda od Srbina, poslala je neposredno pred nestanak glasovnu poruku. Kako se može čuti, ona svojoj prijateljici govori šta je tog dana radila i kakvi su joj planovi.

„Hej, dobro jutro. Probudila sam se, bila sam u teretani, sredila stan i kupiću sredstva za čišćenje. Sredila sam kosu i nokte, kako si ti? Nedostaješ i ti meni, ćao“, čuje se na glasovnoj poruci koju je emitovao News Nation. Poruku možete poslušati u snimku ispod, na 1.39 minutu.

Kako smo ranije pisali, za Anom Knežević se traga od 2. februara, kada je nestala nakon što je prijateljici poslala poruku da ide u letnjikovac sa muškarcem kog je nedavno upoznala, a kako joj je ta poruka bila sumnjiva, drugarica je pokušala da je kontaktira. Pošto njene poruke nisu stizale Ani, odlučila je da alarmira policiju i razgovara sa Aninim komšijama u Madridu, kako bi pokušala da sazna da li su videli nešto čudno u danima njenog nestanka.

„Pokušala sam da odgovorim i da joj kažem da sam zabrinuta, nešto poput: Ne zvučiš bezbedno. Moje poruke joj nisu stizale. Nije otišla sama, odvedena je negde protiv svoje volje, a ko je odveo, ne znam“, kazala je zabrinuta prijateljica koja je njen nestanak objavila i na platformi GoFundMe.

Ove sumnje dodatno je podgrejao podatak da je nepoznati muškarac kobnog dana bio u Aninoj zgradi gde privremeno boravi na odmoru u Madridu, te da je sprejem preškrabao kameru na ulazu u zgradu.

Policija je otišla do Aninog stana, ali je nije tamo zatekla. Zatekli su stan zaključan spolja i bez tragova borbe ili nasilnog ulaska. Unutra su takođe pronašli Anin pasoš, laptop i druge stvari.

Ana Knežević Foto: Privatna arhiva

Bila u braku sa Srbinom

Slučaj nestale žene zaintrigirao je srpsku javnost posebno jer se radi o devojci koja je bila udata za Srbina. Kako je njena prijateljica ispričala za medije u Sjedinjenim Američkim Državama, pokušala je da kontaktira izvesnog Darka, ali je on navodno odbio da pomogne u potrazi za Anom. Sa druge strane, on se do sada nije oglašavao putem medija.

Ana Knežević Foto: Privatna arhiva

Takođe, prema istim informacijama, njih dvoje su u proteklom periodu pretrpeli buran razvod, nakon čega je Ana odlučila da se skloni u Madrid kako bi se odmorila od svega.

Ona je inače zaopslena u jednoj konsultantskoj firmi na Floridi.

Bonus video: Hapšenje zbog računarske prevare

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar