Foto:Goran srdanov/Nova.rs; Privatna arhiva

Brat i sestra, Svetlana Petrović i Slobodan Trajković, koji su poginuli u stravičnoj nesreći koja se sinoć dogodila na Pančevačkom putu, živeli su ranije u zgradi na Karaburmi, u Ulici Nika Miljanića, a na pomenutoj adresi zatekli smo sina stradale žene. Milan Petrović, sin Svetlane, u razgovoru za Nova.rs ističe da su njegova majka i ujak bili skloni alkoholu i da je bilo pitanje dana kada će ovako nešto da se dogodi.

Pročitajte još:

U nesreći su stradali Svetlana, Slobodan, ali i vozač Goran Radivojević (56), koji je imao zabranu upravljanja vozilom, dok je Tomislav P. zadobio teže povrede.

Foto:Nova.rs

Na adresi, na kojoj je nekada stanovala Svetlana, zatekli smo njenog sina koji je neutešan.

„Svetlana je moja majka, volela je da popije, kao i ujak. Ja sam se borio protiv toga, prijavljivao policiji, Centru za socijalni rad, svima, ali niko nije reagovao. Majka mi se lečila od alkohola, izdržala je dve godine, ali se ponovo posle vratila tom poroku. Ona je 2014. godine počela da se zabavlja sa Tomislavom i on se uselio u stan, ali je maltretirao majku i ja sam došao jednom i isterao ga. Svetlana i ujak su jedno vreme bili mirni, ali je onda ona pobegla, a ujak otišao za njom“, kaže za portal Nova.rs Milan Petrović, sin pokojne Svetlane.

Foto:Nova.rs privatna arhiva

On tvrdi da je Tomislav bio jedan od uzroka tragedije koja se dogodila na Pančevačkom putu.

„On je moju majku navodio na alkohol. I on je dosta pio. Sve sam pokušavao, ali nije vredelo“, kaže naš sagovornik.

Foto:Nova.rs privatna arhiva/Stradali Slobodan T.

Ističe da je pokušavao da pomogne Svetlani, ali bezuspešno.

„Majka je povremeno radio kao prodavačica u radnjama, bila je čak jedno vreme i šef, ali se potom ponovo odala alkoholu. Nisam mogao da je nagovorem da se leči. Moglo je da se očekuje da se nešto strašno dogodi“, kaže Milan.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, nesreća se dogodila oko 21 sat na Pančevačkom putu kada je vozilo „fijat“ za čijim je volanom bio Goran sleteo sa puta i udario u stub ulične rasvete.

VIDEO: Troje stradalih u teškoj nesreći na Pančevačkom putu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar