Džeremi Spajser Foto: Printscreen/Police Department

Kako objavljuju američki mediji, otkriven je identitet ubice iz Čikaga, koji je ubio Srbina Nikolu Mišovića, a zatim pucao u Srpkinju iz Splita, a u pitanju je Amerikanac Džeremi Džerom Spajser. Spajser je radio u Nikolinoj firmi kao vozač, a uzrok krvavog pira je i dalje nepoznat.

Ubica je Amerikanac Džeremi Džerom Spajser, prema pisanju ABC Chicago.

Prema izjavama svedoka koji su prisustvovali ubistvu ovaj zločin bi se mogao okarakterisati i kao zločin baziran na etničkoj mržnji.

Pročitajte još:

Ubica koji je Mišoviću presudio dan nakon što ga je ovaj na njegovu molbu prinio na posao prethodno je radio u drugoj kompaniji koja je smeštena u istoj zgradi, odakle je otpušten zbog nedoličnog ponašanja i neprofesionalnosti.

“Vozač je pre Nikoline firme ‘Winners Freight’ radio u firmi ‘Force’ čiji je vlasnik Makedonac. Međutim, zbog mnogo Srba koje je sretao u zgradi i na poslu on je bio ubeđen da je firma srpska, o čemu govori činjenica da je pre nego što je pucao u Nikolu vikao po hodnicima ‘Mrzim Srbe! Svi ste vi ista go..a!’”, kaže za Serbian Times jedan od svedoka koji se zatekao u zgradi za vreme ubistva.

Podsećamo, naoružani napadač je zatim pobegao sa lica mesta, da bi ga ubrzo zatim policija pronašla nedaleko odatle, u Medison ulici. Kada je opkoljen i pozvan da se preda, osumnjičeni je naočigled policajaca pucao sebi u glavu.

„Pre nekoliko dana sam se čula sa Nikolom, bio je presrećan zbog posla i pun planova. Ne mogu da dođem sebi šta se desilo. Strašno“, u neverici je ispričala Nikolina prijateljica za Nova.rs.

okirana vestima o ubistvu prijatelja, kaže da ne može ni da zamisli tugu i bol Nikolinih roditelja i sestre, niti prave reči kojima može da im pruži utehu.

Od nje saznajemo da je Nikola bio dobar i vredan momak i da je u Ameriku otišao kako bi ostvario svoj ‘‘američki san‘‘. Pre odlaska, kaže ona, radio je u kragujevačkom Fijatu, ali je imao želju da se ostvari kao poslovan čovek i pokrene svoj biznis.

BONUS VIDEO: Mesto zločina kod Smederevske Palanke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare