Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

U danu kada se obeležava 40 dana od tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, kada je ubijeno devetoro đaka i radnik obezbeđenja Dragan V, reporteri koji su se jutros zatekli na licu mesta, među cvećem i igračkama koje se ostavljaju u čast stradaloj deci, novinari su primetili jedan bizaran detalj.

Brojni građani se od jutros okupljaju na Vračaru, ispred OŠ „Vladislav Ribnikar“, povodom obeležavanja 40 dana od zločina koji se dogodio u toj školi, kada je 13-godišnji učenik došao u školu sa očevim pištoljem i ubio devetoro svojih drugara i radnika obezbeđenja.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ostavljaju se sveće, cveće i plišane igračke, među građanima koji su želeli da jutros odaju počast, našao se i ministar privrede Rade Basta koji je položio buket cveća.

Međutim, reporter portala Nova.rs primetio je jedan bizaran detalj – na ogradi škole, gde se ostavljaju cveće i sveće, neko je ostavio kačket na kom se nalazi plastični metak. Kačket je tu dospeo jer ga je zaboravio jedan građanin, saznaje naš portal, a deo je poznatog brenda (platični metak je prišiven na kačket – prim.aut.). Dakle, nikakva poruka nije poslata.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Podsećanja radi, škola će povodom obeležavanja četrdeset dana od tragedije koja je potresla Srbiju, biti otvorena u nedelju, 11. juna i u utorak, 13. juna.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

U nedelju će „Ribnikar“ biti otvoren od 10 do 18 časova za sve građane koji žele da polože cveće u znak sećanja na stradale.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, prva nezapamćena tragedija u Srbiji dogodila se 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi na Vračaru, kada je učenik sedmog razreda ušetao u školu „Vladislav Ribnikar“ sa očevim pištoljem. On je upucao čuvara škole Dragana V. i dežurne učenice, a zatim je ušao u kabinet istorije gde je ubio pet vršnjaka, a ranio nastavnicu istorije i još šest đaka. U ovom napadu ubijeno je devet učenika zajedno sa Draganom V, čuvarem škole.

Bonus video: 40 dana od tragedije u Ribnikaru