Ilustracija Foto: Nenad Mihajlović, Dragan Mujan/Nova.rs/Shutterstock/bibiphoto

Komšije iz ulice u kojoj se sinoć u Futogu dogodilo dvostruko ubistvo mladića Nikole Š. (19) i Miloša M. (20), kada su četvorica osumnjičenih otvorili vatru na njih, kažu da je mesto na kom se sve odigralo poznato po tome što se tu skupljaju mladi koji do kasno u noć piju i prave galamu. Kako objašnjavaju u razgovoru sa reporterima portala Nova.rs, veruje se da je ceo napad snimljen kamerama, a jutros su se na licu mesta mogli videti i prijatelji stradalih koji su glasno najavljivali osvetu, nakon čega ih je policija sklonila.

Na dvojicu mladića je pucao N. L. i njegova tri pomagača. Po pričama meštana dvojica napadnutih mladića bili su na klupi pored škole, gde se inače svake večeri okupljaju mladi. Kada su krenuli ka automobilu kojim su se dovezli, napadač je na njih otvorio vatru.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Po rečima komšija, već godinama je to mesto gde se mladi okupljaju, piju ali i koriste narkotike.

„Mi radimo u obližnjem vrtiću i svašta smo ujutru nalazili u dvorištu, bilo je špriceva i konzerva od pića, to se već godinama dešava, ali niko nije očekivao da će se dogoditi ubistvo“, kaže jedna od zaposlenih u vrtiću koji se nalazi pored osnovne škole.

Na asfaltu Fruškogorske ulice još se nalazi lokva krvi, a komšije se pitaju zašto to nije očišćeno.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

„Svake večeri je tu galama, dreka, vika, svi tu dolaze. Svašta se tu dešava. Čak je i škola podigla klupicu odmah pored dvorišta, da bi tu sedeli i pušili. Oni to koriste da po celu noć budu tu. Kad prođe nastava tu se okupljaju i oni koji su davno izašli iz škole“, kaže jedan komšija iz Fuškogorske ulice.

Policija je noćes čuvala automobil koji je bio na licu mesta, a jutros je odvezen. Veruje se da ga je koristila jedna od žrtava.

Foto: MUP Srbije

Taj deo ulice pokriven je kamerom za video nadzor, tako da komšije veruju da postoji snimak ovog krvavog događaja.

Na mesto ubistva su došli i prijatelji ubijenih mladića, koji su plakali i glasno pretili osvetom, pa ih je policija brzo udaljila.

.

Podsećanja radi, prema saznanjima beogradskih medija, pucač N. L. (23) priznao je zločin, rekavši da je u mladiće pucao jer je strahovao za svoj život.

„On je ispričao da krenuo do kuće po pištolj, kada je video N.Š. i M.M. u kolima ispred svoje kuće. Rekao je da je tada uzeo pištolj, seo u auto u kojem su bili njegovi prijatelji i zapucao u pravcu žrtava“, kaže izvor „Blica“ upoznat sa slučajem. N.L. je navodno rekao i da nije znao da li ih je ubio ili samo ranio.

Pored N. L. u akciji policije su privedeni i D. D. (24), O. R. (21) I B. G. (26).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar