Foto: Biljana Roganović

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju uhapsili su S. D. (35) iz okoline Prokuplja, zbog sumnje da je sekirom ubio svog dedu Miju D. (80), sa kojim je živeo. Kako saznajemo, osumnjičeni je i ranije bio nasilan, a zasad nije poznato šta je motiv zločina.

Zločin se dogodio oko 22 sati, kada je osumnjičeni nasrnuo na svog dedu Miju i tom prilikom mu naneo višestruke povrede.

Nije poznato kako je došlo do svađe između njih dvojice, a prema rečima meštana, osumnjičeni već duže vreme koristi narkotike. Takođe, nije prvi put da se nasilno ponaša.

Pročitajte još:

„S. D. je prethodno sekirom sekao jelke po dvorištu, lomio stvari.. Mlatarao je sekirom i zaustavljao automobile koji prolaze“, kaže sagovornik, dodavši da se ponašao čudno.

Foto: Biljana Roganović

„Potom je ušao u kuću i napao dedu. Nesrećni čovek je bio sav isečen“, pričaju komšije.

Ubijeni starac je sam živeo sa svojim unukom S.D., koji odranije ima probleme s alkoholom i drogama.

„Otac osumnjičenog se ubio pre nekoliko godina, tačnije 2009., u istoj kući u kojoj se sada dogodio zločin. Njegova majka se preudala i otišla u inostranstvo, tako da je Mijo ostao sam s unukom“, kaže sagovornik.

Prema saznanjima Nova.rs, osumnjičeni je i ranije bio nasilan, ali je ubijeni starac uspevao da ga obuzda.

„Kobne večeri starac je legao, ali je ustao kada je njegov unuk počeo da seče jelke u dvorištu. Nasilnik je u jednom momentu upao u stan i krenuo sekirom da udara dedu. Čuli su se jaci, Mijo je bio sav krvav“, kaže on.

Osumnjičeni je saslušan u tužilaštvu i zatraženo je da mu se odredi pritvor.

BONUS VIDEO: Ubistvo na Bežanijskoj kosi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar