Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs; Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva;Printscreen /Google Earth

Režimski mediji objavili su vest, koju je izneo MUP, da je brat jednog od osumnjičenih za ubistvo male Danke Ilić iz Bora preminuo od posledica infarkta iako nisu bili objavljeni rezultati obdukcionog nalaza, da bi Institut za sudsku medicinu u Beogradu utvrdio nakon obdukcije da je D.D. preminuo nasilnom smrću, kaže Danijela Nestorović iz Ekološkog ustanka.

„Javnost je ponovo obmanuta. U jeku potrage za malom Dankom Ilić iz Bora i kasnijim hapšenjem osumnjičenih za ubistvo, promakla je i vest koju je iznelo Ministarstvo unutrašnjih poslova a preneli režimski mediji: brat jednog od osumnjičenih za ubistvo male Danke, D.D. (40) preminuo je od „posledica infarkta“. Iako je u nastavku vesti stajalo da je telo poslato na obdukciju, režimski mediji su požurili da objave da je preminuo od posledica infarkta i bez obudkcionog nalaza.

Međutim, kako navodi Nestorović, Institut za sudsku medicinu u Beogradu je utvrdio nakon obdukcije da je D.D. preminuo nasilnom smrću.

„Zahtevam hitno obaveštenje od MUP RS – PS Bor koji inspektori su – ime i prezime, učestvovali u ispitivanju i batinjanju D.D. Pre dve godine sam ukazivala na inspektore iz Kladova i Bora koji su ispitivali i mučki iznuđivali batinama iskaze od aktivista iz Majdanpeka. Krivične prijave su odbijene, kao neosnovane, što sam i očekivala“, rekla je Nestorović.

Ona je istakla i da ovaj put istina mora da se utvrdi.

„Šta je sledeće? Nije ovo srednji vek da se ljudi mučki i zverski muče prilikom ispitivanja u policijskim stanicama. Ustavom je propisana obaveza humanog postupanja sa pritvorenicima. Ovakvim ponašanjem policajaca i režimskih medija pokazuje stanje u državi koje hitno mora da se rešava. Imena i prezimena inspektora koji su ispitivali osumnjičenog odmah na uvid“, zaključila je Nestorović.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare