Bratoubistvo koje je šokiralo.

V.V. (47) iz Niša, osumnjičen da je juče ubio svog rođenog brata Bobana Vacića (52) biće saslušan u toku današnjeg dana u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, potvrdili su u toj ustanovi.

On je juče uhapšen, određeno mu je zadržavanje do 48 i biće priveden tužiocu uz krivičnu prijavu.

Bratoubistvo je juče šokiralo stanovnike Kovanlučke ulice u kojoj su braća živela. Prema rečima komšija, nakon svađe braće koja se čula i na ulici, par trenutaka je vladala tišina, a onda je V.V. istrčao u dvorište i počeo da viče: „Ubio sam brata, ubio sam brata“.

Nezvanično, prizor u kući je bio zastrašujući pošto je osumnjičeni ubio Bobana udarcem sekire u glavu.

Prema rečima komšija braća su, nakon smrti roditelja živela sama i oduvek je bilo razmirica među njima, ali je i pored toga stariji brat pre dva meseca garantovao za mlađeg brata i na njegovo insistiranje otpušten je iz Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u „Gornjoj Toponici“.

Pročitajte još:

Komšija Miroljub Milošević, rekao je da braća nisu nigde radila već su se izdržavala od nasleđene očeve penzije.

„Ovaj mlađi bio je psihički bolestan, a ovaj stariji je ranije bio narkoman. Bili su različiti. Ovaj što je bio narkoman bio je strog, čak i nasilan prema mlađem bratu. Mlađi brat bio je povučen, plašio ga se. Taj strah ga je izgleda doveo do toga da digne ruku na brata“, izjavio je Milošević.

Komšinica Vacića Marina Stojadinović kazala je da joj se Boban žalio da njegov mlađi brat pije alkohol i jake lekove, a to ne bi smeo da radi.

„V.V. je dolazio je na kapiju i tražio novac da bi kupio alkohol. Rekla sam mu da hoću da mu dam hranu, hleb, a novac za alkohol nikada. On je u dragstoru pio, zaduživao se, ali nisam očekivala da će to tako da se dogodi“, izjavila je Stojadinović.

Ona je kazala da smatra da je „sistem zakazao“, da nisu smeli da puste mlađeg brata iz bolnice i bude zajedno sa starijim.

Pre nepunih godinu dana Niš je potreslo takođe bratoubistvo koje se dogodilo u naselju Donji Komren. Milan Grujić (45) je uhapšen i sudi mu se za ubistvo rođenog brata Saše Grujića (52) u noći između 5. i 6. maja.

Grujići su kao i Vacići živeli sami, nigde nisu radili i imali različitih problema, Saša je imao psihičke poteškoće, a Milan je voleo da popije.

Milan Grujić se tereti da je brata udario prvo pesnicom u glavu, da ga je šutirao kada je pao, a potom udavio šakama. Onda ga je presvukao i obukao mu odeću za sahranu a posle toga pozvao Hitnu pomoć i prijavio prirodnu smrt. Mrtvozornik je videviši odricu ispod oka obavestio policiju, pa je po nalogu tužilaštva urađena obdukcija koja je pokazala da je smrt nasilna i da je Saša je zadavljen stezanjem vrata, pa je Milan uhapšen posle zločina i zadržan u policiji.

U toku je suđenje za ovaj zločin, a okrivljeni negira krivicu i ističe da je njegov brat preminuo zato što je popio veću količinu lekova za smirenje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar