Vlasnik tabloida "Informer" Dragan J. Vučićević, koji je novembra prošle godine na pešačkom prelazu u Žarkovu "škodom" udario devojku S. A. i lakše je povredio, trebalo bi da bude saslušan u tužilaštvu početkom februara, saznaje Nova.rs.

Nezgoda koju je vlasnik „Informera“ izazvao dogodila se na uglu ulica Ratka Mitrovića i Ace Joksimovića, a devojka je zbog zadobijenih povreda prebačena u bolnicu, gde su joj konstatovane lakše povrede.

Puštena je ubrzo na kućno lečenje, a Vučićeviću je nakon nezgode rađen alko-test, kojim je ustanovljeno da je imao nula promila alkohola u krvi. Droga test nije rađen, jer nije bilo sumnje policije da je trebalo raditi.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Vučićević se tereti za krivično delo Ugrožavanje javnog saobraćaja, a kako Nova.rs saznaje, zakazano je njegovo saslušanje.

Pročitajte još:

Vlasnik „Informera“ trebalo bi da početkom februara bude saslušan u tužilaštvu, koje je nadležno za ovaj slučaj, i objasni šta se tačno kobne večeri dogodilo.

Podsetimo, Draganu J. Vučićeviću zbog nesreće koju je izazvao preti do tri godine zatvora.

Dragan J. Vučićević Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Učesnik u saobraćaju na putevima koji se ne pridržava saobraćajnih propisa i time tako ugrozi javni saobraćaj da dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, pa usled toga kod drugog nastupi laka telesna povreda ili prouzrokuje imovinsku štetu koja prelazi iznos od dvesta hiljada dinara, kazniće se zatvorom do tri godine“, navodi se u Krivičnom zakoniku.

Pročitajte još:

Podsetimo, vlasnik tabloida „Informer“ ubrzo nakon nesreće je obavestio javnost o tome šta se dogodilo.

„Želim da obavestim javnost da sam večeras, vraćajući se s posla vozeći svoj automobil ‘škoda’, nešto posle 19 časova na uglu ulica Ratka Mitrovića i Ace Joksimovića u Žarkovu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba, prema prvim lekarskim nalazima, lakše povređena. Obaveštavam javnost da je policija u skladu sa zakonom obavila uviđaj i na licu mesta proverila stanje alkohola u mom organizmu. Utvrđeno je da je test negativan“, napisao je on u saopštenju i dodao:

Dragan J. Vučićević Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Takođe, veoma sam zabrinut za zdravstveno stanje povređene S.A. i nadam se njenom brzom oporavku. Daću sve od sebe pomognem povređenoj i njenoj porodici. Svima se najiskrenije izvinjavam i preuzimam svu odgovornost“.

VIDEO: Crni bilans nesreća u namenskoj industriji: Ljudski faktor ili sistemski propust

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare