Glumac i reditelj Dragan Bjelogrić, kome se sudilo zbog napada na reditelja Predraga Antonijevića u hotelu „Ambasador“ u Nišu, osuđen je danas na uslovnu kaznu od šest meseci, sa rokom provere u trajanju od dve godine. Bjelogrlić je istakao da je presuda razočaravajuća.

“Ovakva presuda je za mene razočaravajuća. Mislim da sud nije usvojio niz fakata i činjenica koje su iznesene u sudnici za ove tri godine, a koji su jasno pokazali da ja nisam izvršio krivično delo za koje sam osuđen. Moji advokati će uložiti žalbu i iskoristi sva legalna pravna sredstva da se izbore za pravedan ishod”, istakao je Bjelogrlić.

Dragan Bjelogrlić dolazi na suđenje Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

On je naglasio da je njegovo uverenje da je današnja presuda nastavak pritiska i torture koja se nad njim vrši već godinama.

“Zato je moja izjava: Danas ste me nepravedno osudili, ali niste mi uzeli moje ideale, niste mi uzeli moju veru u ovo društvo, niste mi uzeli veru u ljude u Srbiji i njihovu snagu da se izbore za jedno pravednije društvo u kome ovakav progon pojedinca nece biti moguć. Idemo dalje”, rekao je poznati glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić.

Pročitajte još:

Podsetimo, Predrag Gaga Antonijević nije se pojavio na današnjem ročištu, a Dragan Bjelogrlić došao je u pratnji svog advokata nekoliko minuta pred početak suđenja.

Na samom početku suđenje Bjelogrlić je proglašen krivim za krivično delo nasilničko ponašanje. Sudija je do detalja opisala sam događaj iz hotela u Nišu.

Dragan Bjelogrlić i Goran Draganić dolaze na suđenje Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Prilikom izricanja presude sudija je navela da nisu pronađene otežavajuće okolnosti za Bjelogrlića, dok su kao olakšavajuće okolnosti navedene to da nikada ranije nije bio osuđivan, te da je porodičan čovek i otac dvoje dece, kao i ugledan dramski umetnik.

Odbrana i oštećeni imaju pravo žalbe na ovu presudu.

Podsetimo, Dragan Bjelogrlić je u svojoj odbrani ranije detaljno opisao odnos koji je imao sa Antonijevićem, tvrdeći da ga Antonijević godinama napada i da je događaj u Nišu samo posledica toga.

VIDEO: Sukob Bjelogrlića i Antonijevića dobija epilog

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare