Foto: Prinscreen/Twitter

Policijska uprava Doboj će protiv tri osobe dostaviti izveštaj o počinjenom krivičnom delu "Sprečavanje dokazivanja" u pokušaju Okružnom javnom tužilaštvu Doboj, a povodom video snimka koji se pojavio na društvenim mrežama u kojima grupa mladića preti radnicima kafića u Modriči, kao i vlasniku.

Policijska uprava Doboj pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj navela je da preduzima sve mere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti u vezi događaja koji su prikazani na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama.

Na snimcima je prikazano preteće ponašanje grupe osoba u nekoliko ugostiteljskih objekata na području Modriče, navodi se u odgovoru N1.

U saopštenju navode da Policijskoj stanici Modriča, kao ni Policijskoj upravi Doboj niko nije prijavio navedeni događaj koji je prikazan na video snimcima.

Policajci iz Modriče su poslednjeg dana oktobra ove godine radom na terenu uočili više nepoznatih osoba koje se kretale u grupi na području Modriče pa su ih pozvali u PS gde im je utvrđen identitet.

Tom prilikom, ističe se, izvršeni su pregledi navedenih osoba kao i vozila koja koriste, a tom prilikom nisu pronađeni predmeti koji proističu iz prekršajnih i krivičnih dela. Ispitane osobe su nakon toga napustila područje ove opštine uz policijsku pratnju, navodi se.

Stanje bezbednosti na području opštine Modriča ocenjuju kao zadovoljavajuće.

„U vezi događaja koji je nakon objavljenih snimaka na društvenim mrežama izazvao interesovanje javnosti, policijski službenici su isti blagovremeno uočili i postupili“, navode u odgovori za N1.

Podsetimo, na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se navodno vidi kik-bokser Ljuban Hofman Vidović, kako sa grupom mladića preti radnicima kafića u Modriči, kao i vlasniku, piše Nova.rs. I dok se na mrežama polemiše da li je u pitanju skeč ili stvarna pretnja, portal Nova.rs je istražio ko su ljudi sa videa.

Kako pišu, reč je, navodno, o lokalu „Street“ u Modriči u Republici Srpskoj.

Kako dodaje Nova.rs, brat tog kik-boksera snimljen je pre nekoliko meseci sa grupom batinaša koju je predvodio generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić, pred SNS miting u Pančevu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar