Tanja Miljković, supruga jednog od vođa ozloglašenog kriminalnog klana Marka Miljkovića, u ponedeljak se po prvi put pojavila na suđenju. Suđenje je pratila iz dela sudnice koji je staklom odvojen od okrivljenih, suprugu je slala poljupce, a njeno pojavljivanje izazvalo je veliku pažnju s obzirom da se žene ozloglašenih kasapina retko pojavljuju u javnosti.

Supruge ozloglašenih kasapina ne oglašavaju se za medije, gotovo da ne dolaze na suđenja u Ustaničkoj ulici u Beogradu, a pojedine su čak i ostavile svoje partnere nakon što je ceo slučaj isplivao u javnosti. One o kojima se najčešće pisalo jesu Tanja Miljković i Bojana Belivuk, supruge vođa kriminalnog klana, a koje su takođe pod lupom istražnim organa zbog malverzacija za koje se sumnjiče.

Tanja Miljković Foto: N1

One su se u fokusu javnosti našle nekoliko meseci nakon pada kriminalne grupe i to kada je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu protiv njih zbog sumnje da su prale novac stečen kriminalnim putem, odnosno da su novac ulagale u kupovinu skupocenih automobila, nekretnica i satova.

Pročitajte još:

O njima nema puno detalja.

Suđenja gotovo da ne posećuju, a kako su mediji pisali nedugo nakon pada kriminalne grupe, Belivukova supruga u tom periodu bila je u drugom stanju. Pisalo se čak i da je napustila Srbiju, odnosno da je otišla u Grčku, ali ti navodi nisu bili potvrđeni.

Osim Tanje i Bojane, istraga se vodila i protiv Marije Milutinov, nevenčane supruge Ivana Filipovskog zvanog Fila, kome se takođe sudi kao pripadniku ozloglašene krimi-grupe.

Ostavila ga verenica

Nišlija Marko Andrić Kuzman, jedan od optuženih, tokom iznošenja odbrane u Specijalnom sudu u Beogradu sam se osvrnuo na svoj porodični život. On se pre nekoliko meseci požalio da je izgubio veliki broj prijatelja zbog hapšenja, pa čak i verenicu.

marko andrić kuzman
Marko Andrić Kuzman. Foto: Privatna arhiva

„Moja verenica za koju sam vam tada rekao, više ne važi. Samo je prestala da mi dolazi u posetu, bez reči“, rekao je on tada.

U fokusu javnosti pre nekoliko meseci zatekla se i partnerka optuženog Borisa Karapandžića zvanog Karapandža, čije identitet tada nije saopšten. Naime, nakon što je Karapandžić pronađen nag, dezorjentisan i izgreban na ulici, pojavila se informacija da ga je zapravo pretukla supruga.

Na optuženičkoj klupi

Sa druge strane, jedna žena klana redovna je na svakom suđenju, što i ne iznenađuje s obzirom da se nalazi i na optuženičkoj klupi.

Slađana Sekulić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Reč je o Slađani Sekulić, koja je supruga optuženog Vlada Georgijeva, koji se ranije zvao Dragan Sekulić.

Doterana i bez volje da daje izjave, Sekulićeva na suđenja dolazi sa slobode. Ujedno je i jedina žena koja se nalazi na optužnici sa kriminalnom grupom.

Optuženi supružnici terete se da su stavili na raspolaganje Belivuku svoju kuću u Tršiću kod Loznice, gde je on držao i isprobavao pištolje i puške koje su, kako se tvrdi, bile namenjene izvršenjima drugih krivičnih dela u organizaciji kriminalne grupe.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pored toga, bračni par je, kako se veruje, iz svog iznajmljenog stana koji se nalazi nedaleko od stadiona Partizana, nadgledao to područje i obaveštavao članove Belivukove grupe o evenutalnom prisustvu policije i drugih osoba oko „baze“, kako su međusobno zvali Humsku 1.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Takođe, u kontekstu žena klana pominja se i starleta Tijana Maksimović, zvana Tijana Ajfon. Ona je svojevremeno bila u emotivnoj vezi sa optuženim Milovanom Tadićem Miksom, a redovno je dolazila na njegova suđenja pred Višim sudom u Beogradu, povodom drugog postupka koji se protiv njega vodio.

Ljubavnice pod lupom

Sa druge strane, u više navrata se govorilo i o ljubavnicama klana. Na jednom od suđenja moglo se čuti i da je Miljković navodno imao ljubavnicu, te da je reč o starleti Aleksandri Nikolić, koja je poznata po učešću u rijalitijima.

Aleksandra Nikolić i Marko Miljković Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić/Miloš Rafailović

Naime, tokom jednog suđenja, Miljković je upitao okrivljenog-saradnika Srđana Lalića da li mu je nekad protivrečio.

Pročitajte još:

„Jesam, na primer, tebi dođe starleta Aleksandra Nikolić i imaš odnose sa njom i ti kažeš kako je dobra riba a ja kažem nije“, rekao je Lalić tada.

Foto: Privatna arhiva

Pojedini mediji su pisali i da je izvesna „Mira poštarka“, koju su okrivljeni pominjala na suđenjima, bila u emotivnoj vezi s Belivukom.

BONUS VIDEO: Blokada Ustaničke i dovoženje pripadnika klana Belivuk u Specijalni sud

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar