Foto:Savo Prelević, privatna arhiva, TikTok/cirociro400

Posle ubistva Jovana Vukovića, navodnog vođe škaljarskog klana koji je izrešetan u Istanbulu pred suprugom i ćerkom, preko čitulja i društvenih mreža oglasili su se osobe bliske i jednog i drugom zaraćenom kotorskom narko klanu. Poruke su različite, dok jedni slavi, drugi prete osvetom i nastavkom borbe. Jedino je sigurno da mira biti nće.

Likvidacija Jovana Vukotića u četvrtak uveče u Istanbulu, dok se sa supruguom i ćerkicom nalazio u taksiju, poslednji je u nizu zločina u ratu zavađenih kotorskih narko klanova, škaljaraca i kavčana. Napadači su bili na motociklu, verovatno da bi se lakše kretali kroz saobraćajnu gužvu velegrada, prišli su kolima u kojima je bio Vukotić i ispalili ukupno 5 metaka, od kojih su 4 pogodila i ubila navodnog vođu škaljarskog klana.

Ovo je bila samo još jedna tragična epizoda u krvavom ratu koji je do sada odneo više od 60 žrtava širom Balkana i Evrope, mada je po nekim računicama žrtava i mnogo više, jer se sudbina pojedinaca koji su nestali ne zna ni danas.

Pročitajte još:

Kao i posle svakog krvavog obračuna, zakrvljeni neprijatelji počeli su da šalju jedni drugima poruke, preko različitih medija, od čitulja do društvenih mreža. Dok jedni otvoreno slave, jer su se osvetili za svoje ranije ubijene prijatelje, rođake i kumove, druga strana najavljuje osvetu. I tako to ide u krug, jedino je sigurno, mira između pripadnika dve zaraćene kriminalne organizacije neće biti. Ovo odavno više nije rat za prelast na tržištu kokaina, oko čega je rat i počeo davne 2014. godine, već spirala krvne osvete.

Tamara Zvicer, supruga odbeglog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, najaktivnija je žena koja učestvuje u ovom ratu. Svojevremeno je ubijeni Jovan Vukotić 2016. bio optužen za pokušaj njenog ubistva, a i ona sama je potegla oružje i pucala na napadače kada je poušan atentan na njenog muža Radoja u glavnom kragu Ukrajine Kijevu u maju 2020. godine.

Tamara Zvicer Foto: Detective-info.com.ua

Ona nije skrivala osećanja posle vesti da je ubijen Jovan Vukotić, već je na svom Instagram profilu objavila snimak iz provoda sa drugaricama kako peva pesmu „Sude mi“, čiji tekst govori o vitezu zarobljenom daleko koji šalje pismo svojoj dami. Samo šato njen vitez Radoje, uprkos naporima brojnih policija, još nije u zatvoru. Tamari ni to nije bilo dosta, već je objavila i fotografiju koja mnogo govori.

To je slika Vladimira Roganovića, ubijenog u Beču 2018. godine. Na fotografiji je i natpis: „I ovako se smije moja vila“, a na kraju je 💗.

Vladimir Roganović je likvidiran hicem u glavu u Beču, glavnom gradu Austrije, kada je sa još dva prijatelja izašao iz restorana. Ubica mu je prišao sa leđa u jednom pasažu i likvidirao ga hicem u potiljak.

Vladimir Roganović Foto: Privatna arhiva

Čitulju koju su dali prijatelji surovo ubijenog Vladimira Roganovića VIle, bila je vrlo jeasna: „Da takvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide“. Prema nekim informacijama „lisica“ iz čitulje je bio pokojni Igor Dedović, ubijen u Atini, inače kum Jovana Vuotića, koga su protivnici posprdno nazivali „maneken“.

Ali, i posle ubistva Jovana Vukotića, stigle su poruke od njegovih prijatelja i kumova.

„Kume moj ostalo je milion pitanja i milion nedoriječenih stvari da kažemo jedno drugom. Jedino mogu da ti obećam, a to je da ću čuvati Mašu i Lenu. A Igora ću nastaviti da savjetujem kao što sam i tebe kroz cjeli život“, napisao je u čitulji kum“, napisao je kum Balša Đuranović.

Na Tik Toku poruke nisu tako umerene, zapravo postoji čitav kanal čiji je autor očigledno blizak škaljarskom klanu i ubijenom Jovanu Vukotiću. U jednoj objavi autor izražava tugu i bes: „Dje si ubice kuća ti se iskopala kukavični čin“.

Foto: TikTok/cirociro400

Druge objave, koji je posvećenj vrećanju kavačkog klana i njihovih vođa Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera, a u nekim objavama se upotrebljava tako ekspicitan jezik da nije pristojno preneti ih.

Ne treba zaboraviti ni mračnu umrlicu koju su braća Vukotić, Jovan i Igor, dali posle ubistva svog oca Veselina Vukotića ispred njegove kuće u Budvi. Čitulja, koja nije bila samo žal za ocem, sadržala je i jednu zloslutnu rečenicu: „Svako zna šta mu je činiti“:

Nema više Jovana Vukotića, Vladimira Roganovića, Igora Dedovića i mnogih drugih imena, ali, čini se, da nema ni mira.

BONUS VIDEO: Snimak pokušaja ubistva Radoja Zvicera u Kijevu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare