Nakon haosa u Višem sudu u Smederevu, kada su roditelji ubijenih u Duboni i Malom Orašju verbalno nasrnuli na Uroša Blažića i njegovog oca, u trenutku dok su ih uvodili u sudnicu, advokat Nebojša Perović kazao je da se dogodila očekivana stvar.

Nebojša Perović, advokat Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Desila se očekivana stvar, to je prvi susret porodica sa zlotvorom. Prosto je nemoguće bilo da roditelji, braća i sestre nemo posmatraju i učestvuju u izuzetno teškom postupku. Znate, ne bih sada da pravdam, da li je to ispravno, zakonski, ovako gledajući možda i nije, ali ljudski jeste“, kazao je advokat Nebojša Perović, koji je punomoćnik ranjenog Nemanje Ilića.

Celu izjavu advokata Perovića možete poslušati u snimku ispod:

Uroš Blažić, suđenje Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Nakon što su Blažići izvedeni iz sudnice, prilikom čega je Blažića, odevenog u pancir, pratio veći broj straraža, doneta je odluka da se suđenje prekida. Nakon toga, doneta je odluka da će postupak biti nastavljen u Specijalnim sudu u Beogradu.

Pojedine roditelje je zbrinula ekipa Hitne pomoći.

Suđenje Urošu Blažiću Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Podsetimo, suđenje je trebalo da počne u 10 sati, a na današnjem ročištu optuženi Uroš Blažić je trebalo da se izjasni o krivici.

Inače, optuženom Blažiću preti 20 godina robije za masakr jer je u trenutku izvršenja krivičnih dela bio mlađi punoletnik, odnosno nije imao navršenu 21 godinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare