Foto:Starsport; privatna arhiva; Nova.rs

Boris Karapandžić (34), jedan od pripadnika kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pušten je danas da se brani sa slobode. Karapandžić, inače navijač Partizana, iza sebe ima poduži dosije - osuđen je za demoliranje jednog kluba, za drugi mu se sudi, a svojevremeno je kolima usmrtio čoveka.

Ime Borisa Karapandžića dovodilo se u vezu sa kriminalnim radnjama nekolicinu puta, a do sada je osuđivan zbog droge, oružja i demoliranja kluba.

Huligan, poznat i po nadimku Karapandža, osuđivan je zbog incidenta u kafiću „Holivud“, koji je bio u vlasništvu drugog navijača Partizana i vođe „Alkatraza“, Aleksandra Vavića, decembra 2013. godine.

„Policija je tada uhapsila grupu huligana, među kojima je bio i Boris Karapandžić. Tokom suđenja je priznao krivicu, ali je tvrdio da je kobne večeri došao u kafić da razgovara s Vavićem, jer ga je prethodno u Karađorđevom parku napala grupa mladića uz reči „ovo ti je od Vavića“, navodi izvor portala Nova.rs.

Zbog nasilničkog ponašanja u „Holivudu“ osuđen je na tri godine zatvora, ali pošto mu je sud spojio ranije kazne zbog trgovine drogom i oružjem, dobio je ukupno četiri godine.

Nekoliko godina kasnije, tačnije 2018. godine, Karapandžić je sa još desetoricom momaka demolirao beogradski noćni klub „Komitet“ u Beton hali.

„Tužilaštvo tvrdi da su muškarci kojima se sada sudi, a među kojima je i Karapandžić, u oktobru 2018. naoružani upali u klub „Komitet“, lomili invetar i tukli goste lokala. Suđenje je počelo iste godine, međutim, traje gotovo četiri, a pratila su ga promene sudija, retka zakazivanja i česta odlaganja“, navodi naš sagovornik.

Suđenje za pomenuti slučaj je u toku, a osim Karapandžića, u ovom postupku sudi se i Aleksandru Vidojeviću zvanom Aca Rošavi, koji je ranije bio blizak Belivukovoj ekipi.

Boris Karapandžić Foto:privatna arhiva/KRIK

Ipak, to nije jedini put kada se Karapandžićevo ime našlo u fokusu javnosti.

Naime, on je tokom boravka u kućnom pritvoru sa nanogicom, zbog nasilničkog ponašanja u „Holivudu“, učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je usmrtio pešaka, deku (88) koji je pretrčavao auto-put u Beogradu. Za to nije gonjen, jer je utvrđeno da je pešak izazvao udes.

„Nesreća se dogodila na auto-putu, u smeru ka Gazeli, kad je Karapandžić svojim „ševroletom“ naleteo na muškarca starog 88 godina, koji je pokušavao da pretrči auto-put. Policija je obavila uviđaj“, dodaje izvor.

Buran ljubavni život

Nakon velike akcije policije i BIA u kojoj je Karapandžić uhapšen, otkriveni su zanimljivi detalji iz njegovog ljubavnog života. Tada je otkrivena njegova veza sa Ivanom Buhom, nekadašnjom suprugom bivšeg lidera Surčinskog klana i svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta.

Takođe, u aprilu ove godine, u akciji policije za suzbijanje prostitucije u Srbiji uhapšeno je 29 osoba, a među njima i bivša Karapandžićeva devojka. Njih dvoje su se zabavljali ranije dok je on bio na slobodi.

Foto:Privatana arhiva

Tokom skoro dve godine provedenih iza rešetaka, Karapandžić je čak i verio svoju devojku Radmilu i zakleo joj se na večnu ljubav. Ova devojka redovno je na svom Instagram profilu objavila zajedničke fotografije, Borisova ljubavna pisma koja joj je slao iz pritvora, a u jednom trenutku pokazala je da na ruci nosi njegovo istetovirano ime i verenički prsten.

VIDEO: Opsadno stanje u Ustaničkoj ulici, Belivuk i Miljković stigli u Specijalni sud