Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Facebook

Dalibor Dragijević (40), brat osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Boru, preminuo je u policijskoj stanici nasilnom smrću, a ne kako je MUP to tvrdio, navodeći da je osumnjičenom 6. aprila iznenada pozlilo i da je reč o prirodnoj smrti. Od smrti Dragijevića prošlo je skoro četiri meseca, a istraga stravičnog zlostavljanja u policijskoj stanici nije dobila još uvek nikakav epilog - dok MUP ćuti mesecima, tužilaštvo je i dalje u predistražnoj fazi.

Slučaj smrti Dalibora Dragijevića uznemirio je srpsku javnost. Najpre je policija saopštila da je u slučaju Dragijevića došlo do prirodne smrti, odnosno da je Daliboru pozlilo tokom boravka u policijskoj stanici. Još se navodilo ida je pokušana reanimacija, ali bezuspešno.

Policijska stanica u Boru Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

I ovaj slučaj bi možda ostao „pod tepihom“, da Radar.rs nije otkrio detalje odbukcionog nalaza Dragijevića – preminuo je nasilnom smrću u stanici u Boru i na njegovom telu zatečene su brojne povrede.

MUP se dalje nije oglašavao o slučaju Dragijevića, sve dok Ivica Dačić nije postavljen za ministra policije. Šturim saopštenjem policija je 11. maja saopštila da Sektor unutrašnje kontrole (MUP) utvrđuje sve okolnosti, te da će „svako ko je doprineo smrti osumnjičenog biti procesuiran“.

Od tada muk.Tako je i u tužilaštvu.

Najpre je predmet vodilo Više javno tužilaštvo u Zaječaru, ali je ono tražilo da se nadležnost prebaci na drugo i dodeljeno je Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Portal Nova.rs uputio je pitanja VJT u Nišu kako bismo proverili dokle su stigli sa istragom smrti čoveka u policijskoj stanici.

„Obaveštavamo vas da se navedeni predmet nalazi u fazi predistražnosti postupka i da se postupa u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja“, rečeno je za Nova.rs.

Dalibor Dragijević Foto:Facebook

Pre toga, VJT se oglasio sredinom jula za Insajder rekavši da se čeka da Sektor unutrašnje kontrole dostavi konačan izveštaj o smrti Dragijevića.

Postavlja se pitanje i kako je moguće da skoro četiri meseca kasnije niko nije priveden zbog smrti Dalibora Dragijevića.

Zbog čega su Dragijevići privedeni?

Podsetimo, dva dana nakon hapšenja Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, uhapšeni su otac i brat osumnjičenog Dejana. Radoslav i Dalibor Dragijević privedeni su 6. aprila i bili su osumnjičeni da su pomagali u skrivanju tela devojčice.

Danka Ilić Foto:privatna arhiva

Dan nakon privođenja, 7. aprila, iz MUP-a je saopšteno da je Dalibor Dragijević preminuo u pritvoru Policijske uprave Bor, uzrok smrti – srčani udar. Ispostaviće se da je policijsko saopštenje netačno, da je neko u MUP pokušao da zataška da je Dalibor Dragijević zapravo umro od posledica policijske torture i da je na telu imao brojne povrede.

Ubrzo je otkriveno da to nije tačno.

VIDEO: Policajac u penziji o slučaju Danke Ilić: Bojim se da je napravljen krucijalni propust tokom istrage

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare