Stojan I. (38), monstrum koji je osumnjičen da je ubio svoju 16-godišnju komšinicu u beogradskom naselju Ripanj, a potom i ranio tri člana njene porodice, prema pričama njegovih rođaka, i ranije je najavljivao da će počiniti zločin. A da se Stojan u poslednje vreme čudno ponašao i da je, kako kažu oni koji ga poznaju, popustio sa živcima, bilo je celoj njegovoj okolini jasno. Zbog svih ovih detalja koji se sada, nakon zločina, sklapaju kao kockice, otvara se pitanje - da li je ovaj zločin mogao biti sprečen?

Stojan I. i porodica devojčice koju je brutalno ubio bili su gotovo pa prve komšije. Aktivno su se družili, Stojan je redovno svraćao u njihovu kuću, čak je i kobnog dana bio na kafi u žrtvinom domu.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Da su bili bliski, potvrdio je žrtvin stariji brat koji je novinarima ispričao da je Stojan bio zaljubljen u njihovu majku, koju je takođe povredio u svom krvavom pohodu, te da ju je obasipao novcem i poklonima. Ipak, žena nije želela da bude sa njim i veruje da bi napad na porodicu mogao biti i nekakav nastrani osvetnički čin zbog toga.

Pretio devojci jer nije htela da bude sa njim

Da je Stojan I. imao opsesivne epizode, ispričao je i jedan meštanin Ripnja rekavši da je Stojan čak pretio ubistvom i jednoj devojci jer nije želela da bude s njim.

Stojan Ilić Foto:Facebook/Stojan Ilic

“To se dogodilo pre dva meseca, pretio je devojci koja nije želela da bude s njim. Uhodio ju je i pisao joj, ali je ona otišla iz Ripnja”, kaže meštanin.

Stojanov rođak potvrđuje za naš portal da se Stojan u poslednje vreme čudno ponašao.

„Nisam bio u dobrim odnosima sa njim, a nekoliko puta sam ga izbacio iz kuće. Bio je čudan, išao je po vračarama i manastirima, a pre pet meseci je drugarima nudio nekakvu grobljansku vodicu da piju. Jednom se zaljubio i u svoju kumu, a čak se čulo i da je pre izvesnog vremena pretio da će ubiti ovu devojčicu“, ispričao nam je Stojanov rođak.

Devojčica sahranjena, majka u bolnici

Tinejdžerka kojoj je brutalno presudio Stojan I. sahranjena je u sredu na lokalnom groblju u Ripnju. Na večni počinak su je ispratili brojni članovi porodice, prijatelji i poznanici. U međuvremenu, njeni ujak i baka koji su povređeni u Stojanovom krvavom pohodu pušteni su na kućno lečenje iz bolnice, dok je majka i dalje na lečenju. Nesrećnoj ženi nisu smeli odmah reći da je Stojan ubio ćerku jer, kako kažu rođaci, nesrećnica to ne bi izdržala.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Sraman odbrana

Nakon što je izbo troje ljudi i nesrećnu devojčicu ubio, Stojan I. se dao u beg, a policija ga je nakon kraćeg vremena locirala i opkolila. U počeku se opirao hapšenju i pretio nožem, ali su policajci uspeli da ga savladaju i privedu.

.

U sredu je izveden pred tužioca, gde je detaljno izneo svoju odbranu. Branio se da su ga spopale crne misli jer mu se devojčica u kolima rugala i smejala. I njena porodica mu se „podsmevala jer ima psihičkih problema od kojih se lečio“. Rekao je da mu je „jako žao zbog svega sto se dogodilo i da hoće da izvrši samoubistvo“.

Njemu se na teret stavljaju krivično delo teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju, a nakon saslušanja, tužilaštvo je zatražilo da se Stojanu I. odredi pritvor.

Bonus video: Ripanj, mesto gde je ubijena devojčica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar