David Knežević i Brajan Volš Foto:Broward County Sheriff/Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Ana Marija Knežević nestala je početkom februara ove godine u Madridu gde se preselila nakon burnog razvoda. Za njen nestanak sada je osumnjičen bivši muž David Knežević iz Srbije, koji je uhapšen u ponedeljak na aerodromu u Majamiju. Mnoge je ovaj slučaj podsetio na nestanak Beograđanke Ane Volš u Kohasetu, za čije je ubistvo osumnjičen njen suprug Brajan, a kao ključna sličnost pominje se motiv koji se krije iza oba slučaja.

Ani Knežević, Kolumbijki koja je bila udata za Srbina, izgubio se svaki trag u glavnom gradu Španije. Ona je navodno svojim prijateljima javila da je upoznala muškarca i da sa njim ide u vilu na periferiji Madrida, te da zbog toga neće biti dostupna nekoliko dana. Međutim, poruke koje su poslate prijateljima stigle su na lošem španskom jeziku, što je odmah bilo sumnjivo, a i nisu bile napisane na način na koji Ana piše. Zbog ovih razloga Anini prijatelji su alarmirali policiju koja je krenula u potragu za njom.

Pročitajte još:

Na dan kada je nestala, misteriozna osoba sa motociklističkom kacigom na glavi, obojila je nadzorne kamere u zgrade u elitnom naselju u kom je živela Ana. Za njen nestanak sada je osumnjičen bivši suprug Srbin David Knežević koji je pokušao da zavara trag policiji, ali je detaljno istragom utvrđeno da je u Španiji bio tačno na dan nestanka, da je iznajmio automobil i ukrao tablice koje su viđene nedaleko od mesta gde je Ana živela.

Ana Knežević i David Knežević Foto:privatna arhiva

Ovaj slučaj podsetio je javnost na nestanak Beograđanke Ane Volš, koja je živela u Kohasetu u Sjedinjenim Američkim Državama i koja je nestala u novogodišnjoj noći na početku 2023. godine. Ona se nije pojavila na poslu nekoliko dana i potom su iz firme prijavili njen nestanak. Ubrzo je njen muž Brajan Volš uhapšen zbog sumnje da je ubio Anu, a njeno telo do danas nije pronađeno.

U toku je suđenje za ubistvo protiv Brajana Volšu, a njemu se stavlja na teret da je u novogodišnjoj noći, nakon kućne žurke, ubio, raskomadao i uklonio delove tela svoje supruge. Na njegovom telefonu otkrivena je stravična pretraga o tome kako ukloniti telo i očistiti tragove krvi, a on se tom prilikom branio da je njegovo dete pretraživalo takve informacije. Anine stvari i zeleni karton vakcinacije pronađeni su u kanti za otpad nedaleko od kuće.

Brajan Volš Foto:Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

U samoj kući pronađeni su tragovi krvi. Trenutno se čeka da sa analize stignu tragovi.

I jedan i drugi slučaj šokirali su srpsku javnost, a sumnja se da je identičan motiv oba slučaja doveo do krivičnog dela – novac.

Sumnja se da se iza nestanka Ane Knežević krije sukob oko imovine, s obzirom da su se Srbin i nestala žena sudili oko podele imovine. Reč je o imovini koja se procenjuje na 15 miliona dolara. Reč je o udelu u dve kompanije, za nekretnine i tehnološku, koje je posedovala sa svojim suprugom Davidom.

Ana Knežević Foto:privatna arhiva

Par je do razvoda živeo u kuću u Majamiju čija je vrednost procenjena na 910.000 dolara, a navodno poseduju ukupno četiri kuće na Floridi – tri na Davidovo i jednu na Anino ime.

Da je motiv imovine podrila je činjenica da je Srbin, kako se sumnja, od radnice u zajedničkoj firmi, a nakon nestanka Ane, tražio da se predstavlja kao ona, da otvori račun u njeno ime i otkaže određene polise osiguranja.

Foto:facebook/privatna arhiva

Sa druge strane, u slučaju Brajana Volša takođe se sumnja da je novac bio ključan.

Naime, Volš nije bio zaposlen, a postojale su informacije i da je navodno Ana htela da se razvede od njega.

Navodno, Ana Volš se poslednjih meseci često žalila prijateljima i porodici da više ne može da izdrži, te da planira da ostavi Brajan i odvede i decu. Nekoliko dana pre nego što je Ana Volš nestala Brajan je guglao koja je država najbolja za razvod.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare