nova.rs

Rampa na krupačkom putu u Pirotu trebalo bi da reguliše saobraćaj preko pružnog prelaza, ali umesto toga zbunjuje vozače i građane i dovodi ih u opasnost jer je često pokvarena i podignuta. Novinar iz Pirota zabeležio je trenutak izbegnute nesreće, kada je vozač automobila pošao preko pružnog prelaza i u poslednjem momentu čuo sirenu voza i krenuo u rikverc.

Novinar Puls radija, koji je objavio o ovom događaju na svom sajtu, kaže da je zvao policiju, gde su mu rekli da se rampa ovih dana često kvarila. Pokušao je da dobije i nadležne u Beogradu kako bi prijavio kvar, ali mu se niko nije javljao, pretpostavlja jer je bio praznični dan.

Meštanin koji živi preko puta pružnog prelaza svedoči da od kada je postavljena, rampa više ne radi nego što radi. Zbog toga mašinovođa zaustavlja kompoziciju pre pružnog prelaza i trubi, kako bi se izbegla nesreća.

S druge strane, građani su zbunjeni i ne znaju da li je rampa ispravna ili ne, tako da prelaze prugu bila ona podignuta ili spuštena.

„Narod prolazi i kad je rampa spuštena, jer svi imaju osećaj da rampa ne radi. Više ne znaju, stvara se navika kod ljudi da obilaze rampu“, kazao je ovaj Piroćanac.

Vozač automobila koji je u poslednjem trenutku uočio voz kaže da je „glava u torbi“ kada se ide preko tog prelaza, a rampe bolje da nema jer je više neispravna nego ispravna.

Da ne bi došlo do sudara i automobila i voz su se zaustavili, a onda je došlo do skoro pa smešne situacije – ko ima prvenstvo prolaza. Mašinovođa je propuštao automobile, dok su mu vozači poručivali da prvo on prođe, pa će onda oni.

VIDEO: Teška nesreća u Nišu: Voz udario dete

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar