Foto:Vesna Lalić/Nova.rs; facebook privatna arhiva

Komšije Gordane i Dragice P, ćerke i majke u čijoj kući je u ranim jutarnjim časovima Dušan S. (47) aktivirao ručnu bombu pri čemu je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta, kažu da su čuli eksploziju i najpre pomislili da je sudar. Kada su izašli napolje, ugledali su Gordanu i Dragicu P. okrvavljenih glava.

Komšije su jutros prijavile da su čule eksploziju, a patrola policije je našla beživotno telo.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Prema informacijama, eksploziji je prethodila žučna svađa između Dušana S. i G. P, a Dušan je tukao nju i njenu majku. Potom se popeo na sprat kuće i aktivirao bombu.

„Čula sam kako Gordana doziva upomoć i policiju. Zatim se čuo neki prasak svi smo izašli na ulicu“, priča uznemirena komšinica koja objašnjava da ranije nije čula svađe u ovoj kući.

Kako saznajemo, majka i ćerka su prodavale cveće na groblju. Bili su povučena porodica i nisu se toliko družili sa komšijama.

Prema rečima meštana, Dušan je iz Velikog Središta i nedavno je došao da živi kod devojke u Vršcu.

„Čuli smo detonaciju. Mislili smo da je sudar. Svi smo izašli na ulicu i videli Dragicu, Gordaninu majku, krvavu u dvorištu. Obe su bile krvave, sa povredama glave“, priča jedna od komšinica i dodaje uznemireno: „Policija je došla odmah, ali Hitnu pomoć smo čekali čak 40 minuta. To je sramota. Čak je i policija zvala Hitnu, kao i mi, ali nisu došli. Mogle su žene da iskrvare i umru“, priča komšinica koja živi u ulici u kojoj se odvila tragedija.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

BONUS VIDEO: Hapšenje makroa – akcija MUP-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar