Foto:MUP Srbije; Nemanja Jovanović/Nova.rs; Vesna Lalić/Nova.rs

Lazar Vukićević, navijač Crvene Zvezde, brutalno je ubijen pre četiri godine, 14. oktobra, u "klanici" u Ritopeku, nakon što je namamljen porukama sa Skaja. Pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića su ga pre ubistva mučili na monstruozan način, a nalog vođa bio je da njegova patnja bude najintenzivnija, uz zahtev da daju "102 odsto sebe".

O ubistvu sina govorio je danas na suđenju kriminalnoj grupi „vračarci“ Milorad Vukićević, otac ubijenog Lazara. Izjavio je da je optuženi pripadnik kriminalne grupe „vračarci“, Marko Drakula, dva dana u kantini u zatvoru slavio ubistvo njegovog sina, a za koje se tereti klan Belivuk.

„Bilo bi lepo da se Drakula izjasni, juče je bilo četiri godine od ubistva mog sina. Imam informaciju da su Drakula i drugi dva dana u kantini slavio ubistvo mog sina, naručivali su pesme preko radija. Voleo bih da se dokaže, da li neko dva dana u kantini može da slavi nečije ubistvo“, rekao je otac pokojnog Lazara Vukićevića.

Foto: Vesna Lalić

Inače, kriminalnoj grupi „vračarci“ na teret se stavlja pokušaj ubistva Vukićevića, tako što su mu stavili bombu pod automobil. Pomenuti napad dogodio se godinu dana pre nego što je Vukićević ubijen od strane klana Belivuk.

„Ta eksplozija se dogodila 7. oktobra 2019. Desetak dana ranije nam je policija došla na vrata i rekla da se sprema atentat na Lazara i da budemo oprezni. Ja sam to shvatio ozbiljno, ali on nije, nije preduzeo nikakve mere opreza, njegov stav je bio: „Ovo je moj kraj, neću da se krijem“. Ja sam obilazio, dežurao oko kuće. Videćete čak iz transkripata da su se smejali i komentarisali „vidi onog Lazarevog oca, ide sa lampom oko kuće i kvari atentate“. Prepoznao sam Marka Drakulu, i onog Filipovića, Drakuli sam nekoliko puta uperio baterijsku lampu u lice, menjali su automobile, čekali oko kontejnera, čekali su Lazara da dođe kući. Filipovića tada nisam znao po imenu, ali sam znao da je sin onog Boška Filipovića, koji je zapalio svoj „porše“. Naša kuća ima tri ulaza, lako im je bilo da opserviraju“, rekao je otac Lazara Vukićevića.

A kako je navijač Zvezde ubijen?

Kako se navodi u optužnici protiv ovog klana, Veljko Belivuk i Marko Miljković su otputovali u Crnu Goru kako bi, najverovatnije po nalogu njihovog šefa – vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, oteli Mila Radulovića, visokopozicioniranog pripadnika suparničkog škaljarskog klana. U kriminalnim krugovima Radulović je bio poznat pod nadimkom Mile Kapetan, a Vukićević je sarađivao sa njim.

Upravo koristeći njegov kriptovani telefon, Belivuk i Miljković su namamili Lazara Vukićevića do vikendice u Ritopeku. Oni su, kako se navodi u optužnici, Vukićeviću poslali fotografiju vezanog Belivuka uz poruku da dođe da “ispita Vepra” (nadimak za Belivuka).

Vukićević je ubijen u vikendici u Ritopeku, dok su se vođe kriminalne grupe nalazile u Crnoj Gori. Miljković i Belivuk su tražili preko telefona da pripadnici grupe budu „posebno surovi prema njemu“ uz poruku: „Neka pati najviše!“

Pročitajte još:

„Ovoga puta dajte 102 odsto od sebe. Molim vas, znači, iz petnih žila. Prenosite nam utiske, molim vas, znači, dajte nam malo da nahranimo ego. Ne preskačite sočne detalje“, napisao je Miljković optuženom Srđanu Laliću i tražio da mu šalju snimke i slike jezivog ubistva.

Lazar Vukićević Foto:Privatna arhiva

Nakon što su ga namamili u kuću u Ritopeku, Srđan Lalić, sada okrivljeni-saradnik, mu je vrelom peglom prelazio preko tela, a klještama su mu čupali nokte. Ostali pripadnici grupe su mu stavili svi zajedno gumeno crevo u usta i u pustili vodu i ugušili, tj udavili.

Potom su isekli njegovo telo i samleli u mašini za mlevenje mesa, a zatim bacili u Dunav.

Tokom istrage pojavila su se dva nova motiva ubistva Vukićevića, a ono što je posebno čudno bilo jeste što je jedan od njih Tanja Miljković, sadašnja supruga Marka Miljkovića.
Prema rečima oca ubijenog Lazara Vukićevića, koje je izneo pred Specijalnim sudom Tanja je pre braka sa Maretom Mesarom bila u vezi sa njegovim sinom.

Bacio vam je 400 evra za ručak

Takođe, otac ubijenog mladića istakao je ranije tokom suđenja da je Vukićević je njegov sin ubijen isključivo iz ljubomore i da je u Stokholmu radio kao sudski tumač, posebno ako bi uhapsili Srbe.

Otac ubijenog Vukićevića je u više navrata isticao da su Belivuk i Miljković bili ljubomorni na njegovog sina i tom prilikom opisao jednu zanimljivu situaciju. Naime, nakon što je 2018. godine pod automobil „porše“ Vukićevića stavljen eksploziv, Lazar je posumnjao da iza toga stoje Belivuk i Miljković.

Lazar Vukićević Foto: Privatna arhiva

Odgovarajući na pitanja Miljkovića, Lazarev otac je rekao sledeće:

„Kad mu je stavljena bomba ispod „poršea“ išao je kod tebe da pita da li znaš nešto o tome. Rekao mi je da si se zaklinjao da nemate ništa sa tim, ni Belivuk ni ti. Bacio vam je 400 evra za ručak, nije ni Laki bio lud“, rekao je Vukićević.

A kada je nestao Vukićević?

Sredinom oktobra 2020. godine prijavljen je nestanak Lazara Vukićevića iz Beograda. On je poslednji put viđen na Banovom Brdu u kasnim večernjim satima, a porodica je odmah izrazila sumnju da je reč o otmici, ali nije isključila ni mogućnost da se dogodilo ubistvo, pogotovo zbog toga što Vukićević nije prvi put bio meta napada.

Vukićević je na stranice crne hronike prvi put došao 2017. godine kada je došlo do pucnjave ispred jednog kluba na Terazijama. Tom prilikom on je ranio Nikolu Vavić, brata tadašnjeg vođe navijačke grupe „Alkatraz“ Aleksandra Vavić, dok je tada ranjen i Miloš Nikolić.

Lazar Vukićević Foto:Privatna arhiva

Kasnije je sklopio sporazum sa tužilaštvom i osuđen je na godinu i osam meseci zatvora.

BONUS VIDEO: Belivuk i Miljković tražili izuzeće tužioca, jer je navodno pretio optuženom Budimiru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare