Božidar Stolić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Bivši inspektor SBPOK Božidar Stolić osuđen je na godinu i po dana zatvora i njemu je zabranjen rad u Ministarstvu unutrašnjih poslova na pet godina.

„Viši sud u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, dana 23.07.2024. godine, doneo je i javno objavio presudu kojom su okrivljeni Stolić Božidar i Golubović Filip oglašeni krivim i to:

Pročitajte još:

„Okrivljeni Stolić Božidar zbog izvršenja produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, a okrivljeni Golubović Filip zbog izvršenja produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem. Okrivljeni Stolić Božidar na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci, okrivljeni Golubović Filip na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva meseca“, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, prema okrivljenom Stoliću izrečena je mera bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti, kojom mu je zabranjeno vršenje poziva – radnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u trajanju od 5 (pet) godina od dana pravnosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere.

„Istom presudom, okrivljeni Stolić i Golubović oslobođeni su od optužbe da su izvršili po jedno krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi stava 4 Krivičnog zakonika. Prilikom objavljivanja presude, predsednik veća ukratko je saopštio razloge presude, a protiv iste dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu“, navodi se u saopštenju.

VIDEO: Hapšenje zbog pranja para

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar