Boris Dražić Foto:privatna arhiva/facebook

Suđenje trojici muškaraca za ubistvo veterinara Borisa Dražića iz Bogatića nastavljeno je prošle sedmice pred Višim sudom u Šapcu. Na ovom ročištu optuženi su izneli svoje odbrane, a prilikom prethodnog pripremnog ročišta negirali su izvršenje krivičnog dela. Najbolji prijatelj ubijenog Dražića ispričao je za portal Nova.rs da se svi nadaju maksimalnoj kazni za monstrume, ali da najbliže ništa ne može da uteši.

Boris Dražić, dobrodušni veterinar iz Bogatića, brutalno je pretučen u noći između subote i nedelje, 22. i 23. jula prošle godine u Bogatiću ispred jednog lokala. On je tom prilikom pokušao da zaštiti svog rođaka i da spreči sukob između grupe muškaraca koji su nasrnuli na njih. Tom prilikom, jedan od okrivljenih je Dražića udario u predelu glave, nakon čega je nesrećni muškarac završio na podu. Umesto da se zaustave, njih trojica su na svirep način nastavili da ga udaraju po glavi i telu.

Pročitajte još:

Hitna pomoć je brzo došla, uspela da reanimira veterinara koji je odmah trasportovan na Urgentni centar gde je, posle dva dana borbe i nadljudskih napora lekara preminuo. Njegova smrt u crno je zavila porodicu, ali i ceo Bogatić, a zbog tragedije su pokrenuti i protesti.

Pripremno ročište za smrt Borisa održano je 17. aprila, a proces je nastavljen prošle nedelje kada su okrivljeni izneli odbrane. Prethodno su negirali krivicu, a nastavak suđenja očekuje se 22. maj pred Višim sudom.

Boris Dražić Foto:privatna arhiva/facebook

Najbolji prijatelj ubijenog Borisa Dražića ispričao je za portal Nova.rs da tuga ne jenjava ni posle godinu dana.

„U suštini nema šta tu da se priča mnogo. Nadamo se samo da će biti osuđeni na maksimalne kazne zatvora za to najstrašnije delo. Borka nam ništa neće vratiti i ništa nas ne može utešiti. Pitate te me kako se osećam, ne znam da li ste, a nadam se da niste, ikada doživeli gubitak nekog najrođenijeg koji te nikada, nijednim, svojim potezom nije iznervirao i izneverio a kamoli nešto gore. Ne mogu rečima da se objasne praznina i nedostajanje koje je svakim danom sve veće“, objasnio je on.

Kako je istakao, nada se da će ubice biti adekvatno kažnjene.

„Što se tih “osoba” tiče mogu samo da im poželim sve najgore u ostatku života i naravno adekvatnu kaznu, i zakonsku i onu drugu bitniju Božiju, za to što su učinili. Nijedna emocija se nije smanjila, sve je samo jače i tuga i nedostajanje i gnev“, naglasio je prijatelj ubijenog Dražića.

Kako su iz Višeg suda u Šapcu rekli za portal nova na glavnom pretresu koji je održan 10. maja ove godine okrivljeni su se izjasnili o okolnostima samog događaja.

Boris Dražić Foto:privatna arhiva/facebook

„U vezi sa krivičnim postupkom koji se pred Višim sudom u Šapcu vodi protiv okrivljenih D.D, Đ. L. i S.B. zbog krivičnog dela teško ubistvo, obaveštavam Vas da je dana 10. maja 2024. godine održan glavni pretres na kom su okrivljeni izneli svoje odbrane. Podsećam Vas da su okrivljeni na pripremnom ročištu izjavili da ne priznaju izvršenje krivičnog dela koje im je stavljeno na teret, dok su se na prvom održanom glavnom pretresu izjasnili na okolkosti samog događaja“, rečeno je iz ove ustanove za Novu.

Kako su nam objasnili naredni glavni pretres je zakazan za 22. maj i planirano je da se ispitaju svedoci i oštećeni.

Kako je portal Nova.rs ranije pisao trojica mladića D. D. (20), S. B. (22) i Đ. L. (23) su brzo nakon zločina uhapšeni i njima se sudi za teško ubistvo veterinara, za šta je zaprećeno do doživotne kazne zatvora.

Boris Dražić Foto:privatna arhiva/facebook

Dvojica optuženih su odranije poznati policiji. D. D. u dosijeu ima kršenje Zakona o javnom redu i miru, kao i iznudu, a S. B. se takođe teretio za iznudu, dok treći uhapšeni, Đ.L. nije bio osuđivan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare