Foto: Nova.rs

Bivšem pripadniku Kosovske policije – S. T. određen je jednomesečni pritvor. On će biti prebačen u Pritvor visoke bezbednosti u Podujevu, potvrdio je medijima njegov branilac, advokat Dejan A. Vasić.

S.T. koji živi u severnom delu Mitrovice, uhapšen je preksinoć zbog, kako su u međuvremenu potvrdili Kosovska policija i Specijalno tužilaštvo, navodnog izvršenja ratnih zločina 1999. goidne.

On je osumnjičen da je 6. aprila u selu Reznik i 2. maja 1999. u Vučitrnu navodno, zajedno sa drugim uniformisanim licima učestvovao u zlostavljanju, maltretiranju, pljački, ubijanju civila i nasilnom raseljavanju, saopštilo je juče Specijalno tužilaštvo koje je ujedno zatražilo određivanje mere pritvora za bivšeg policajca, piše KoSSev.

Nakon održane sednice, njegov advokat, Dejan A. Vasić, održao je konferenciju za štampu na mitrovičkom šetalištu. Kaže da je sednica bila zatvorena za javnost, te da je sud naložio da informacije o samom događaju koji se stavlja na teret optuženom ne smeju da se obelodanjuju. Izneo je samo podatak da se S. T. tereti za dva krivična dela ratnog zločina.

Vasić je zatražio od Specijalnog tužilaštva da što efikasnije sprovede istragu kako bi se utvrdila istina.

Sa druge strane, konstatovao je da S. T. nema nikakve veze sa događajima koji mu se stavljaju na teret.

„To su neke optužbe koje su se pojavile tek sada – 23 godine kasnije, iako on čovek Kosovo nikada nije napuštao, koji je ceo život ovde sa porodicom živeo u miru i ljubavi sa komšijama – kako Srbima, tako i Albancima“, poručio je Vasić.

Ovaj advokat je juče kazao za Radio Kontakt plus da je S. T. priveden kada je u južnom delu Mitrovice hteo da kupi lekove, te da je potom prebačen za Prištinu. Danas je saopštio da će njegov klijent biti ponovo prebačen, sada u Pritvor visoke bezbednosti u Podujevu. Potvrdio je da je danas razgovarao sa optuženim, a da su to isto učinili i njegova supruga i ćerka.

Medijima se sa mitrovičkog šetališta potom obratila supruga osumnjičenog, navodeći da je on psihički u dobrom stanju, ali ne i fizički.

„Vidi se da je bled. Odbijao je hranu, tri dana nije ništa jeo. Tablete koje smo u poslali juče ujutru – dali su mu samo Gluformin za šećer. Nisu mu dali mast. Rana na glavi mu se inficirala“, kazala je.

Ona navodi da je njen suprug u očima porodice nevin.

„Mi smo tu od 1999. godine u Bošnjačkoj mahali živimo gde je mešovita sredina. Imamo puno poštovanje i od Srba i Albanaca komšija. On je pošteno obavljao svoj posao“, kazala je Suzana Trajković.

***

BONUS VIDEO – Jesu li i ljudska prava srba na Kosovu ugrožena i od koga?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar