Biljana S., Uvidjaj, Jožef Mičik
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs; Facebook

Slučaj koji se dogodio u Subotici kada je Jožef M. uhapšen zbog sumnje da je pre tri godine ubio oca Jožefa, a potom njegovo telo sakrio u pomoćnoj prostoriji u porodičnoj kući, nesumnjivo je podsetio na zločin koji je pre nekoliko godina uznemirio javnost u Srbiji. Javnost se i dalje živo seća slučaja koji se dogodio u Leskovcu, kada je otkriveno da je Biljana Stojanović (38) iz sela Veliko Trnjane ubila supruga, a njegovo telo zabetonirala u pomoćnoj prostoriji u kući i zatim tri godine porodicu lagala da je on u Rusiji.

Subotičani su i dalje u šoku zbog slučaja koji je pre nekoliko dana otkriven u naselju Srpski šor.

Foto: Facebook

Jožef je oca ubio pre tri godine, a tokom prethodnog perioda komšije je ubeđivao da je on u zatvoru, ali i na psihijatrijskom lečenju. Stalno je izmišljao nove razloge što je meštanima bilo sumnjivo. Jednom komšiji je bilo sumnjivo, pa se obratio jednom čoveku, inače policajcu. Tada je klupko zločina počeo da se odmotava.

Tek pre nekoliko dana otkrivena je prava istina, odnosno da je Jožef zapravo ubio oca i zatim njegovo telo sakrio u pomoćnoj prostoriji na njihovom porodičnom imanju.

Ubila supruga, pa govorila da je u Rusiji

Ovaj slučaj podsetio je na slučaj Biljane Stojanović (38) iz Leskovca, koja je takođe ubila supruga Ivana (40), a porodicu i komšije godinam lagala da je on u Rusiji i da tamo radi.

Ceo zločin otkriven je nakon što je Biljana izvršila samoubistvo. Ona se ubila u štali, gde je i pokopala supruga. Ubrzo je otkriveno da metar od tela Biljane leži još jedno, koje je bilo zabetonirano u zidu.

Bure u kojem je nađeno telo bilo je napunjeno sa dva sloja betona i peska, kako se ne bi mogao osetiti miris truljenja tela. Potom ga je, kako se sumnja, Biljana zazidala u zid štale.

Bure je pronašao Ivanov brat Nenad, nako što je njegova bratanica, Ivanova ćerka, nakon samoubistva majke BIljane, u kući našla očev pasoš i tada shvatila da on zapravo i nije u Rusiji.

„Pretražujući kuću Ivan je u štali razbio jedan dograđeni pregradni zid, iza koga je video bure od 200 litara. Bilo je ozidano sa svih strana ciglama. On je razbio cigle i oborio bure, ne znajući još uvek šta će u njemu da nađe. Bure je bilo pažnjivo napunjeno sa dva sloja peska i betona koji su naizmenično ređani, a na vrhu je bilo ozidano ciglama. Kada je teško bure palo na zemlju, prvo što je ugledao bila je lobanja. Odmah je pozvao policiju zbog sumnje da je u pitanju telo njegovog brata. Očigledno je da je bure bilo tako napunjeno peskom i betonom da se ne bi osećao miris truljenja tela“, pisao je Blic.

Ubio babu, pa se pravio da je traži

Ipak, ovo nisu jedini slučajevi koji su šokirali javnost.

D.Č. (33) iz okoline Šapca uhapšen je sredinom 2023. zbog sumnje da je godinu dana ranije ubio babu F.Č. (75), pa njeno telo zakopao u selu. On je otkriven nakon 11 meseci, a pred poznanicima se pravio da ne zna gde je ona.

Pročitajte još:

Čak je na Fejsubuku kačio da traga za babom i da mu se jave svi oni koju imaju neku informaciju vezanu za nju, ili da se obrate policiji.

Neprijatan miris prikrivala omekšivačima

Jasmina S. (44) iz Lazarevca optužena je da je 2022. godine nožem sedam puta izbola muža Predraga S. i njegovo telo držala u stanu, pre nego što je sebi pokušala da prereže vrat.

Zločin je otkriven kada je Jasmina pokušala da izvrši samoubistvo, a ostavila je oproštajno pismo, koje su njena deca odnela komšiji.

Kako su beogradski mediji izveštavali, inspektori su tokom uviđaja zatekli jezivu scenu na kauču u dnevnoj sobi kada su pomerili ćebe i ugledali leš u poodmakloj fazi raspadanja. Ispostavilo se da je Siniša ubijen dosta ranije, a da bi prikrila neprijatan miris, optužena žena je telo zalivala omekšivačima i raznim hemikalijama za čišćenje kuće.

VIDEO: Trostruko ubistvo u Knjaževcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar