Foto:MUP srbije; privatna arhiva; shutterstock

Dragan Ristić (61) zvani Čađa, biznismen iz Kaluđerice koji je brutalno likvidiran septembra 2020. godine ispred svoje kuće, još jedna je žrtva ozloglašene kriminalne grupe "vračarci", kojoj se na teret stavljaju brojna teška krivična dela. Za pomenuti zločin vođe kriminalne grupe angažovale su Vuka Ursulova, koji je automobil korišćen prilikom zločina zapalio u Mirijevu. Njegov potez nije prošao nezapaženo, a jedan svedok ispričao je tokom istrage šta je kobnog dana video.

Prema navodima optužnice protiv kriminalne grupe „vračarci“, čiji je vođa Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara, ubistvo Dragana Ristića plaćeno je 60.000 evra. Zločin je izvršio Vuk Ursulov, koga su vođe grupe angažovale za taj „zadatak“, a kome se sudi u Višem sudu u Beogradu, u posebnom postupku za pomenuto ubistvo jer je on uhapšen nedugo nakon zločina.

#related-news_0

Kobnog dana kada je Ristić ubijen, optuženi Ursulov se najpre svojim vozilom dovezao do Mirijeva, gde je potom zamenio automobil i „pasatom“ otišao u Kaluđericu. Čekao je da Ristić napusti dvorište kuće automobilom i zatim inscenirao sudar sa njim. Kada je Ristić nakon „čukanja“ napustio vozilo, Ursulov je izvukao pištolj i krenuo da puca u njega.

Dragan Ristić Čađa Foto: Privatna arhiva

Ursulov se nakon zločina ponovo odvezao do Mirijeva, u Ulicu Ljubiše Miodragovića gde se presvukao, a potom zapalio automobil.

Iako je mislio da je njegov potez prošao neopaženo, to nije bilo tako. Svedokinja M. S, koja je saslušana tokom istrage, kobnog dana je videla nepoznatog mladića kako odlazi, a potom i automobil kako gori.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Svedokinja je istakla da je oko osam sati ujutru, dok je pila kafu, otvorila prozor i zapalila cigaretu, naišao automobil koji je nagla zakočio. Vratio se u rikverc i parkirao na sporedni put. U pitanju je bio auto karavan svetlije sive boje, ali ne zna tačno marku i tip vozila. Nakon nekog vremena taj automobil je eksplodirao, a ona je videla siluetu koja je pobegla ka naselju Mirijevo. Viknula je u besu: „E šta si to uradio?“, ali je on već pobegao“, navodi se u optužnici u koju je Nova.rs imala uvid.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Svedokinja je potom pozvala supruga i javila mu šta se dogodilo, nakon čega je on pozvao policiju i vatrogasce.

„Javila je suprugu da je auto eksplodirao u blizini kuće, da je požar veliki, a videla je to lice koje je zapalilo auto i pobegao, jer je on jedino i bio tu. To lice je imalo tamnu majicu i udaljio se od auta tako što je trčao ka Mirijevu“, navodi se u optužnici.

Osveta za svedočenje

Inače, osumnjičeni ubica uhapšen je ubrzo nakon likvidacije, odnosno dan kasnije. Ipak, do pada kriminalne grupe „vračarci“ nije se ni slutilo da zapravo iza cele likvidacije stoji pomenuta grupa, koja je i angažovala Ursulova za izvršenje zločina.

Foto:Nova S

Sumnja se da je biznismen iz Kaluđerice ubijen jer je njegov sin namestio pojedine pripadnike „vračarskog klana“ za ubistvo. Prema navodima optužnice, motiv likvidacije je to što je Ristić sin M. R. dao iskaz i time omogućio da pojedini pripadnici „vračarskog klana“ dobiju višegodišnje kazne zatvora.

Nakon likvidacije Ristića pojedini okrivljeni su razmenjivali poruke preko Skaja, te je tada jedan od pripadnika grupe napisao: „Čađa ode, daleko mu lepa kuća“.

VIDEO: Akcija policije u Novom Sadu u kojoj je razbijena kriminalna grupa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar