Foto: Promo

Advokatska komora Beograda (AKB) izražava najdublje saučešće porodicama žrtava nezapamćene tragedije u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i porodicama žrtava sinoćne tragedije u Mladenovcu.

„Prosvetnim radnicima izražavamo ljudsku podršku i želimo da nađu snage za rešavanje nagomilanih problema, pre svega nasilja i bezbednosti u školama“, naveli su iz Advokatske komore Beograd.

U trenucima koji su teški za celo društvo, pozivamo sve zvaničnike i medije da se usmere na pitanja od javnog interesa i deluju uzdržano i razumno, te da se uzdrže od senzacionalnog izveštavanja, plasiranja neproverenih informacija, izjava i aktivnosti kojima se zamagljuju uzroci problema u društvu, podstiču dalji nasilni događaji ili iznose osetljivi lični podaci učesnika u tragičnim dešavanjima, naveli su iz komore.

„Sve vladine zvaničnike pozivamo da budu svesni svoje odgovornosti. Niz tragičnih događaja kome svedočimo jasna je posledica urušavanja institucija i degradacije svake struke i profesije i uništavanje svih drustvenih i moralnih vrednosti. Pozivamo zvaničnike da učine nužne napore u okviru svog delokruga kako bi se situacija u društvu normalizovala“, kazali su iz AKB.

„Mere moraju biti razumne“

Kako su poručili iz AKB, mere koje država preduzima smatraju da moraju uvek biti razumne, srazmerne i dobro osmišljene.

„Da deluju na uzroke problema, a ne da budu plod trenutnih rešenja i privida gašenja požara. Sve što država radi mora biti usklađeno sa civilizacijskim tekovinama, međunarodnim obavezama koje je Republika Srbija preuzela i ustavnim i zakonskim okvirom Republike Srbije“, zaključili su.

VIDEO: „Ja sam kriv“: Nastavnik informatike otvorio dušu i poslao poruku zbog koje bi ministar Branko Ružić morao da se postidi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar