Foto: Milica Vučković/FoNet

Advokat Ivan Ninić izjavio je da i dalje čeka rešenje po žalbi koju je podneo na meru zabrane napuštanja stana bez elektronskog nadzora izrečenu njegovom klijentu, studentu Dimitriju Popovskom koji je priveden na protestima ispred Skupštine Beograda 24. decembra prošle godine.

Kako je rekao, Popovskom je prvo određeno policijsko zadržavanje i od tada je u kućnom pritvoru. To znači da je ovo 18. dan kako je taj student u pritvoru.

Ivan Ninić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ninić je rekao da je Popovski u svom stanu, da sme da izlazi jedan sat u šetnju i da je sudija za prethodni postupak dozvolio da ide na fakultet, gde profesor mora da mu izda potvrdu da je bio na fakultetu.

„I ja i druge kolege izjavili smo žalbe i čekamo da krivično veće odluči po žalbama. Smatramo da je mera ograničenja slobode kretanja nesvrsishodna“, rekao je Ninić. On je dodao da je mera koja je određena Popovskom teža mera i da „predstavlja neki vid represije“.

Odluke po žalbama za svoje klijente čekaju i advokati Aleksandar Petrović i Jovan Rajić. Petrović je podneo žalbu za svog klijenta G. M. kojem je određena mera zabrane napuštanja stana, dok je Rajić podneo žalbu za klijenta, studenta Dimitrija Radovanovića kojem je određena mera zabrane napuštanja mesta boravišta bez elektronskog nadzora i koji tu meru služi u studentskom domu.

Svima njima se na teret stavljaju krivična dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog poretka i nasilničko ponašanje na javnom skupu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar