Foto: Privatna arhiva, google.maps, Shutterstock

Posle teških optužbi porodilje Marice Mihajlović protiv ginekologa-akušera M.M. iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, danas je, kako saznajemo, reagovala zdravstena inspekcija Ministarstva zdravlja, čiji su inspektori izašli na teren i ispituju rad ove ustanove.

„Zdravstvena inspekcija je u bolnici i obavljaju se istražne radnje iz njihovog domena rada“, kažu za Nova.rs u ovoj ustanovi.

Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, beba Marice Mihajlović je 12. januara ove godine preminula nekoliko sati posle rođenja, a porodilja tvrdi da je ginekolog M.M. obio da je porodi na carski rez i uporno insistirao na prirodnom porođaju, koji je bio gotovo nemoguć, zbog čega se beba nagutala plodove vode.

Pročitajte još:

Marica takođe optužuje doktora da je tokom porođaja vređao na nacionalnoj osnovi, stiskao vilicu i pretio da će joj „smrskati glavu“, pritiskao joj stomak, toliko da joj je slomio rebro.

U bolnici je u toku i unutrašnja kontrola, a lekar do sada nije žele da daje izjave za medije.

Foto: Privatna arhiva

Kako nam je rečeno u policiji, ginekolog M. M. je samoinicijativno sinoć došao u policijsku stanicu i prijavio da se ne oseća bezbedno zbog komentara i objava na društvenim mrežama.

***

BONUS VIDEO: Akušersko nasilje u srpskim porodilištima – gost Dragana Pandurević Jovović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare