Oko 30 stanara ulice Jovanke Radaković okupilo se danas posle podne i po drugi put blokirali su ulicu u znak protesta protiv fekalija koje se izlivaju po trotoaru.

Stanari su na sredini ulice postavili četiri kontejnera i blokirali prolaz automobilima i autobuskim linijama.

Na protestu su bila prisutna dva policijska vozila. Policija je regulisala saobraćaj i puštala vozila da idu u drugom smeru.

Jedan od stanara, David Slavković rekao je da su se stanari obraćali na dnevnom nivou više nadležnih organa i da su dobili odgovor da je njihova molba prosleđena dalje.

Nastavak protesta na Mirijevu zbog izlivanja fekalija
Foto: Nova S

On kaže da se njima nakon jučerašnjeg protesta obratio predsednik Gradske opstine Zvezdara Vladan Jeremić kako bi umirio građane i sanirao štetu, a da ga oni pozivaju da umesto toga dođe i pridruži im se na današnjem protestu.

“Sledeći korak jeste da blokiramo nasumično, bez da policija dolazi da to reguliše, nego da blokiramo ulicu kada nam se hoće” rekao je Slavković za Danas.

Stanar David Slavković pozvao je sugrađane da krenu u šetnju niz ulicu zbog mirisa fekalija, šetnja je protekla bez incidenata.

Građani Mirijeva blokirali su ugao ulica Jovanke Radaković i Vitezova Karađorđeve zvezde.

Nastavak protesta na Mirijevu blokirana ulica Jovanke Radaković zbog izlivanja fekalija
Foto: Nova S

Jedan od stanara Savić Milan kaže da je šetnja bila planirala i da će okvirno trajati do sedam sati. On takođe kaže da sutra treba da dođe predsednik opštine u mesnu zajednicu i da će građani čekati njegov odgovor i rešenje za ovaj problem.

David Slavković obratio se stanarima da mogu da pođu kućama i da sutra u 17 sati ponovo dođu da blokiraju isti deo ulice, a da u 18 h krenu u šetnju ka mesnoj zajednici, gde će u isto vreme biti predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić.

BONUS VIDEO: Stanovnici Mirjeva posle protestne šetnje najavljuju novu za danas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar