Foto: Shutterstock

Vlade Srbije danas je, na predlog Kabineta ministra zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj, usvojila Program podsticanja regionalnog rasta u 2023. godini, za koji je namenjeno 325.100.000 dinara, saopšteno je iz kabinta ministra.

Cilj tog dokumenta je, kako se navodi, sistemska podrška podsticanju regionalnog razvoja na celoj teritoriji Republike Srbije, povezivanje, koordinacija i usklađivanje regulative, institucija i aktivnosti vlade i jedinica lokalnih samouprava, kao i svih drugih relevantnih aktera“.

Program će, na adekvatan način, omogućiti planiranje i sprovođenje politike regionalnog razvoja, na osnovu razvojnih dokumenata na republičkom, regionalnom i lokalnom nivou, a predviđeno je i otvaranje javnog poziva za sufinansiranje projekata jedinica lokalne samouprave, koje će na taj način moći da kandiduju svoje projekte.

Programom su, kako se ističe, definisane oblasti, uslovi, način konkurisanja, kao i kriterijumi utvrđivanja predloga za raspodelu sredstava, a određen je i rok za podnošenje prijava.

U saopštenju iz kabineta nisu navedeni uslovi, način konkurisanja, kriterijumi i rok za podnošenje prijava.

BONUS VIDEO:  „Ovo Vučić nije video, garantujem za 24 sata on bi ovo uradio“: Meštani sela u Mačvi zbog uništenog puta traže hapšenje nadležnih

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar