Strašno nevreme pogodilo je danas Vojvodinu, a jaki pljuskovi, grad i olujni vetar potpuno su paralisali Bačku Palanku i Futog. Nevreme je stiglo i do Novog Sada.

Jako olujno nevreme stiglo je iz Bosne i kreće se kroz Vojvodinu prema Rumuniji, a najveća nepogoda pogodila je Bačku Palanku gde je vetar nosio sve pred sobom, što se može videti po snimcima na društvenim mrežama.

Kako Nova.rs saznaje u Bačkoj Palanci padao je i grad, a stanovnici ovog mesta ostali su i bez vode.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Jaka kiša koja se sručila na Bačku Palanku potopila je ulice u tom mestu.

Posledice nevremena mogu se videti i u parku prirode Tikvara gde je oluji vetar obarao i čupao drveće iz korena.

Nevreme je bilo toliko jako da je lomilo crepove na krovovima kuća i prevrtalo čamce.

Pljuskovi, grad i olujni vetar potpuno su paralisali život u nekim delovima Vojvodine, dok je olujni vetar čak prevrnuo i jednu prikolicu.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Nevreme je najviše zahvatilo Bačku Palanku i Futog, ali je stiglo i do Novog Sada iznad kog su se prvo nadvili crni oblici, a potom je u gradu počelo da grmi i seva, uz snažan vetar i kišu.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kako se po snimcima može videti, u ovim mestima smanjena je vidljivost i mogući su nestanci struje, a svim ljudima savetuje se oprez.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

„Danas (03.06.) veoma nestabilno, naročito u drugom delu dana, sa jakim pljuskovima i velikom količinom padavina za kratko vreme uz grad (lokalno i preko 5 cm u prečniku) i olujni vetar u oblasti najjačih razvoja“, naveli su iz RHMZ-a.

Oni su takođe dodali da je tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda unapred teško odrediti i da je u većem delu zemlje izdat narandžasti, a u istočnoj Srbiji crveni (najviši) stepen upozorenja.

„Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred“, kažu iz RHMZ-a.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar