Foto: Shutterstock

U jednoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji, od 297 pacijenata koliko je došlo na preventivni pregled, kod 55 su otkrivena ozbiljnija stanja i oni su upućeni na dalje lečenje.

Kod nekih pacijenata otkrivene su ozbiljne forme maligniteta, gde su prisutne metastaze. Od 297 ljudi koliko je došlo na pregled, kod 55 su otkrivena neka ozbiljnija stanja, tako su neki od njih, nažalost, saznali da imaju tumore jetre, pankreasa, kod nekih su prisutne metastaze, visok pritisak, poremećaj ritma, anemija… Situacija je ozbiljna i ozbiljno treba voditi računa o prevenciji.

Pročitajte još:

Podsetimo, danas je širom Srbije organizovana akcija preventivnih pregleda u organizaciji Ministarstva zdravlja. Te su građani u više od 160 ustanova širom Srbije mogli da dođu na pregled.

Veliki broj građana Srbije danas je proverio svoje zdravlje u okviru akcije Ministarstva zdravlja, koje je organizovalo besplatne preventivne preglede u skoro 200 zdravstvenih ustanova širom zemlje. Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, bili su u prilici da bez zakazivanja i uputa, izmere krvni pritisak, urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena, i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama, kaže izvor Telegrafa.

Kod jednog pacijnta u KBC Bežanijska kosa otkrivena je stomačna aneurizma i on je hitno hospitalizovan.

BONUS VIDEO: Šta se jede u bolnicama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare