Telekom Srbija Kurir Foto:Dragan Mujan/Nova.rs/Promo

Telekom Srbija krajem jula ove godine obavestila je makedonsku antimonopolsku komisiju o planu da preuzme kompaniju Mondo INC, izdavača tabloida Kurir i još nekoliko medija, piše Raskrikavanje.

U Telekomu i dalje odbijaju da jasno kažu konačnu odluku, iako su očigledno krenuli u obiman posao prikupljanja dokumentacije i dozvola. „Jedno je da dobijete dozvolu regulatora, a drugo da li će doći do preuzimanja”, kratko je za Raskrikavanje prokomentarisao direktor Telekoma Vladimir Lučić.

Ovoj nameri Telekoma prethodilo je, između ostalog i usvajanje novih medijskih zakona kojima je omogućeno da ova državna kompanija može da bude vlasnik medija.

PROČITAJTE JOŠ:

Zahvaljujući transparentnosti Komisije za zaštitu konkurencije Severne Makedonije, konačno je stigla prva zvanična potvrda da državni Telekom Srbija planira da preuzme kompaniju Mondo, izdavača tabloida Kurir i brojnih drugih medija, od biznismena Igora Žeželja.

Naime, kako je objavio N1, Telekom je krajem jula ove godine Komisiji za zaštitu konkurencije Severne Makedonije dostavio obaveštenje o koncentraciji koja se odnosi na sticanje individualne kontrole nad društvom Mondo INC.

Telekom je bio u obavezi da obavesti makedonsku Komisiju o ovom poduhvatu jer posluje u ovoj državi preko kompanije „MTEL”. Tu obavezu ima i u drugim zemljama regiona, ali je makedonska komisija to objavila na svom sajtu, za razliku od drugih komisija.

Generalni direktor Telekom Srbije, Vladimir Lučić u telefonskom razgovoru nije želeo da odgovara na pitanja Raskrikavanja, već je zamolio da mu se pitanja pošalju na mejl. „Jedno je kad dobijete dozvole od regulatora, a drugo je da li ćete to realizovati”, kratko je prokomentarisao.

Telekom Srbija je praktično isto rekla i u mejlu koji nam je naknadno stigao. Potvrdili su da su o svojim namerama obavestili makedonsku komisiju, ali i dalje ne žele da javno kažu da li će i kada do kupovine doći.

„Ukoliko dobijemo neophodne dozvole nadležnih regulatora svih zemalja u regionu, donećemo konačnu odluku da li ćemo i kom procentu postati i vlasnici našeg dugogodišnjeg partnera”, napisali su.

Nisu odgovorili na naše pitanje o tome koliko će ta kupovina koštati Telekom.

Ceo tekst pročitajte na portalu Raskrikavanje.

BONUS VIDEO: Zvižduci kompaniji Telekom Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar