Vakcinacija sajam
vakcinacija

Nakon jučerašnjeg poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića da građani Bosne i Hercegovine dođu i vakcinišu se u našoj zemlji, danas je na vakcinalne punktove stiglo i zvanično obaveštenje o tome da je građanima BiH omogućena imunizacija svim raspoloživim vakcinama, rečeno je za Nova.rs u eUpravi.

Iz eUprave napominju da nije neophodna prethodna prijava elektronskim putem. Nužno je samo da građani BiH uz sebe imaju validan biometrijski dokument, a poželjan je pasoš, a ne lična karta.

Na raspolaganju su sve vakcine koje mogu da dobiju i naši građani. Očekuje ih potvrda o vakcinaciji, a biće potrebno da na punktu ostave mejl adresu, kako bi im bio dostavjen i zeleni sertifikat.

Prošli talas vakcinavije komšija iz regio0na bio jen krajem marta. Prema podacima eUprave ukupno je vakcinisano oko 40.000 stranih državljana – sa boravkom u Srbiji i bez njega. Novi poziv usledio je lično od predsednika Srbije.

„U svakom mestu od sutra mogu da se vakcinišu i dobiju sertifikat kao i građani Srbije, potpuno besplatno. Imamo dovoljno vakcina. Pozivam sve ljude iz regiona da dođu u Srbiju da se vakcinišu“, rekao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar