Foto: Shutterstock

Odlukom kolektiva O.Š. “Jovan Dučić” sutra neće biti nastave u toj školi, nakon što je nastavnica biologije u OŠ “Jovan Dučić” koju je danas fizički napala majka učenika petog razreda, zadobila više povreda, a između ostalog i kontuziju grudnog koša.

Savet roditelja O.Š. “Jovan Dučić” na Novom Beogradu pozvao je sve roditelje da se sutra okupe ispred škole povodom ovog stravičnog nasilja.

„!Skupom ispred škole pozivamo sve roditelje sa pokažu, najpre deci, a nažalost moramo i mnogim roditeljima, da smo protiv nasilja generalno, a posebno protiv vršnjačkog i nasilja nad onima kojima poveravamo svoju decu! Prosvetni radnici moraju da se podignu na mnogo viši nivo poštovanja, jer je budućnost naše dece u njihovim i našim rukama“ – navodi se u dopisu Saveta roditelja O.Š. “Jovan Dučić”.

Koleginica ima kontuziju grudnog koša, a povređeni su joj i list na nozi, ruka i ima ogrebotine – kaže jedna od koleginica povređene nastavnice koja je u njenoj pratnji otišla u bolnicu.

Ona za “Blic” navodi da su svi prestravljeni i zgroženi onim što se dogodilo njihovoj koleginici.

Podsećamo, majka je došla na otvorena vrata i pitala nastavnicu biologije zašto je njenom sinu zaključena dvojka, a ima prosek za trojku. Pritom, nije znala da se sabira i ocena iz prvog polugodišta – priča za “Blic” učiteljica u OŠ “Jovan Dučić” koja je u pratnji povređene koleginice otišla u bolnicu.

PROČITAJTE JOŠ

Kaže da je nastavnica biologije da bi rešila nesuglasice pozvala majku u kabinet. Ali, umesto rešenja, došlo je do užasnog nasilja.

„Govorila joj je užasne stvari „Ne znaš ti kučko ko sam ja, je*aću ti mater“ – kaže učiteljica za “Blic”.

Onda je zapretila da će da ide kod direktorke što je nastavnica biologije podržala. Međutim, iznenada se vratila. Sa vrata je, kaže počupala za kosu, oborila na pod i lupala glavom o pod.

Kako smo već objavili, do napada je došlo kada je majka petaka nezadovoljna zaključenom “dvojkom” došla u školu i po rečima napadnute nastavnice, najpre je vređala, a potom i krvnički pretukla.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare