Vodovod Kragujevac protest Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Angažovanim radnicima kragujevačkog Vodovoda, koji su tri i po godine neprekidno radili na privremenim poslovima, preko agencije, a koji su u četvrtak obustavili rad - jutros je raskinut ugovor.

„Pozvali su nas iz Vodovoda i rekli da je agencija ‘Faks’ raskinula ugovor sa nas 17 i da više nema potrebe da štrajkujemo. Mi smo sada bukvalno i faktički na ulici. Juče je direktor lokalnoj televiziji rekao laž da mi zarađujemo 70.000 dinara, što je daleko od istine. Rekao je da je bilo u planu da desetak nas zaposli na određeno vreme u aprilu. I evo, deset sati posle toga generalni direktor Vodovoda Nebojša Jakovljević je nagovorio Faks da nam raskine ugovor. Radili smo najteže poslove u Vodovodu, a u kancelarijama sede brojni partijski uhlebi. Pozvali smo sve novinare da dođu ovde u 9:30 i čuju nas. Ovo se neće tako lako završiti“, izjavio je za N1 Filip Čejović, otpušteni radnik Vodovoda, piše N1.

Vodovod Kragujevac protest Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Čejović ističe da će on i njegove kolege „posle prijema dokumenata o raskidu ugovora odlučiti kako će se javno boriti za svoja prava – da se daleko čuje“, kaže za N1.

Da podsetimo, radnici kragujevačkog Vodovoda, koji su tri i po godine radili preko agencije i nisu imali pravo na bolovanje, topli obrok, odmor i regres, u četvrtak su obustavili rad i tražili su da im obećanje o potpisivanju ugovora o radu ispuni, prenosi N1.

BONUS VIDEO: Otpuštena radnica GEOX-a: Subotom idemo u šumu da „beremo“ drva za grejanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar