Maketa stadion Cika Daca
Stadion Čika Dača Foto:SSP Kragujevac

Stadion kragujevačkog fudbalskog superligaša "Radnički 1923", popularni "Čika Dača" podseća na "nižerazredni seoski", a umesto obećane rekonstrukcije i dalje je objekat bez toaleta, parkinga, biletarnice i drugih elementarnih uslova, kažu u Gradskom odboru Stranke slobode i pravde (SSP). Ta stranka podseća da je rekonstrukcija stadiona ostala samo još jedno lažno obećanje SNS vlasti, koje su najviši državni i gradski predstavnici Kragujevčanima davali tokom raznih predizbornih kampanja.

U više navrata aktuelna republička vlast obećavala je novi stadion po evropskim i svetskim standardima, podseća SSP, ali se sve kako kažu, završilo samo na ubiranju glasova.

U toj stranci navode da je 2019. godine najavljena rekonstrukcija koja će biti završena 2021., da bi godinu dana kasnije, u jeku predizborne kampanje, ministar omladine i sporta Vanja Udovićić pompezno najavio izgradnju novog futurističkog objekta, vrednog 40 miliona evra. Građanima su prikazane makete novog „Čika Dače“, koje su, kažu u SSP-u, ostale samo „na papiru i u mašti“, dok je realnost mnogo surovija.

Maketa stadion Cika Daca
Stadion Čika Dača Foto:SSP Kragujevac

„U realnosti stadion je neosvetljen, nema toalet za gledaoce, parking za navijače, uređene kapije, prilaz ulazima je otužan, biletarnica za prodaju ulaznica je nepostojeća, stolice su dotrajale i polomljene. Novinarska loža gotovo da ne postoji, svečana loža je ista kao i kad je stadion izgrađen sredinom prošlog veka. Objekat liči na nižerazredni seoski stadion, a svi smo svedoci teške obmane da će biti rekonstruisan. Nebriga i nemar gradske vlasti dovele su nas do ovakve situacije“, navode u SSP-u i upozoravaju da uskoro počinje takmičenje u Superligi, te da nema osnovnih uslova da gradski superligaš igra utakmice na domaćem terenu, što je kako dodaju, potvrdila i komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Maketa stadion Cika Daca
Stadion Čika Dača Foto:SSP Kragujevac

SSP je u svom saopštenju čestitao fudbalerima Radničkog na nedavno izvojevanom ulasku u Superligu Srbije i naveo da u toj stranci postoji strategija i volja, da se uz minimalna ulaganja obezbede adekvatni i optimalni uslovi na stadionu.

Maketa stadion Cika Daca
Stadion Čika Dača Foto:SSP Kragujevac

Stranka slobode i pravde, podsetila je na slavne trenutke koji su se dogodili na stadionu „Čika Dača“, među kojima je i najznačajnija međunarodna utakmica odigrana 1969. godine između „Radničkog“ i ekipe tadašnjeg svetskog prvaka, brazilskog „Santosa“, kada je u gostujućem timu bio najbolji fudbaler svih vremena – čuveni Pele.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar