Sergej-Trifunovic

Povodom izjave predsednika Aleksandra Vučića da je za lečenje bolesne dece država Srbija izdvojila pare i da je laž da se pomoć za obolele mališane prikuplja putem SMS poruka, oglasio se glumac Sergej Trifunović, koji je i osnivač fondacije "Podrži život". Trifunović je istakao da je predsednik zapravo u pravu i da država jeste dala novac za bolesnu decu jer državu čine građani. "To ćete videti u subotu", poručio je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u svom obraćanju prilikom obilaska gradilišta Tiršove 2 da je laž da se pomoć za obolelu decu prikuplja putem SMS poruka.

Na to je reagovala majka jednog bolesnog deteta Tamara Stojanović i osudila ga zbog toga što je izgovorio.

Sada se oglasio i Sergej Trifunović, glumac i osnivač humanitarne fondacije „Podrži život“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Izvinite što ćemo vas demantovati gospodine predsedniče. No međutim, ipak ste bili u pravu: rekli ste: Država je dala novac za bolesnu decu. I tu ste potpuno u pravu. Mi, Građani, jesmo država. To ćete videti u subotu. A sada ću vas sve koji ste bacili oko na ovaj post, zamoliti da pustite JEDAN sms na 5757. A ja ću vam na kraju meseca objaviti koliko je to para za decu. I kolika smo država. Hvala“, napisao je Trifunović na svom Instagram profilu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je izjavio da je za lečenje bolesne dece država Srbija izdvojila pare i u potpunosti je zanemario postojanje humanitarnih fondacija. Tako je uvredio sve koji su ikada učestvovali u akcijama sakupljanja pomoći za bolesnu decu.

„Što se tiče dece leptira, toliko smo novca uložili da me je sramota da na to odgovaram. To lečenje košta 600 hiljada evra, te kreme za te opekotine, ako se ne varam. Ja nisam lekar ali sam se raspitao i spremio. To lečenje će biti dostupno od 13. ili 14. avgusta u Beogradu. Ima dece za koje smo izdvojili dva miliona evra. Sve je to država Srbija uradila. Sve to što pričate da se skupilo okolo naokolo uglavnom niko ništa nije skupio“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: Humanitarna akcija i turnir u Vrbasu za lečenje sugrađanina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare