Patrijarh srpski gospodin Irinej Foto:EPA/KOCA SULEJMANOVIC

"Patrijarh Irinej se oseća dobro i nema ozbiljnih tegoba nakon što je otkriveno da je zaražen koronavirusom", navodi izvor Nova.rs iz Srpske pravoslavne crkve.

Kako saznaje naš portal, patrijarh SPC je danas obavio detaljne preglede van kovid bolnice „Karaburma“, odnosno u jednoj beogradskoj zdravstvenoj ustanovi, nakon čega je ponovo vraćen u bolnicu na Karaburmu.

„Njegova svetost je dobrog opšteg zdravlja. Nema nikakvih komplikacija i za sada se veoma dobro nosi sa ovim virusom“, navodi naš sagovornik i dodaje da se, po svemu sudeći, Irinej nije zarazio koronavirusom na sahrani mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

„Sve ukazuje na to da je patrijarh ranije zaražen. U sklopu redovne provere i zbog činjenice da je putovao u Crnu Goru, odrađen je test koji je pokazao da je pozitivan na kovid. Jedan od njegovih najbližih saradnika je još pre sahrane Amfilohija imao koronavirus i pretpostavka je da je na taj način i Irinej došao u kontakt sa koronom“, objašnjava izvor našeg portala.

Podsetimo, u sredu je patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej primljen na lečenje u kovid bolnicu „Karaburma“ zbog infekcije koronavirusom, što je objavljeno na sajtu SPC.

„U sklopu redovne procedure testiranja, a nakon epidemiološke procene, učinjeno je PCR testiranje na SARS COV2 kojim je potvrđeno da je Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej pozitivan bez simptoma i odličnog opšteg stanja. Njegova Svetost je hospitalizovan u COVID bolnici u Beogradu”, stoji u saopštenju SPC

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare