Foto:A.K./ATAImages

Savet za štampu je protestovao zbog "brutalne kampanje klevetanja i targetiranja" dugogodišnje članice njihove Komisije za žalbe Tamare Skrozze.

Savet je u saopštenju naveo da je „kampanja opasnih napada kreirana serijom laži koje su u ponedeljak i danas objavljene najpre u Informeru, koji je Skrozzu direktno optužio da preti smrću predsedniku države, a potom i u drugim medijima“.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodaju da su „privatne televizije i tabolidi, po već poznatom scenariju, orkestriranog napada, zloupotrebili deo njene izjave iz televizijske emisije emitovane početkom juna, a u kojoj je govorila o događajima 5. i 6. oktobra 2000 godine“.

Ukazao je da „Skrozza tada nije pomenula ni jedno ime, niti je pozvala na bilo kakvo nasilje“.

Savet je naveo da su „njene reči sa jasnom namerom istrgnute iz konteksta“, kako bi je, kako je ukazao, „zloupotrebljavajući strah javnosti, nakon što je čitav svet svedočio pokušaju ubistva predsedničkog kandidata Donalda Trampa, javno obeležili, pretvorili u metu i izložili novom talasu napada“.

„Dosadašnje iskustvo jasno ukazuje da Savet za štampu ima razloga da veruje da bi Skrozzi ovakvim lažima mogao biti ugrožen i život, jer ovo nije prvi put da se našla na meti tabloida“, piše u saopštenju.

Skrozza je od osnivanja Saveta za štampu članica Komisije za žalbu i, kako su saopštili, „njen doprinos radu i razvoju tog tela je nemerljiv“. U Komisiji za žalbe, i u širim novinarskim krugovima, Skrozza slovi za novinarku izuzetne etičnosti i pravičnosti u radu i životu, dodaje se.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare