Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Mera Vlade Srbije, kojima se zabranjuje rad svih prodajnih objekata posle 21 časa, dovela do jedne pomalo besmislene situacije na koju su se tokom večeri žalili mnogi građani. Ukoliko dođete na benzinsku pumpu, koje su uz apoteke izuzete iz ovog ograničenja, možete da kupite gorivo, ali ne i vodu.

Od utorka uveče u Srbiji su na snazi nove mere u suzbijanju širenja koronavirusa – od 21 čas do 5 ujutru zabranjen je rad ugostiteljskih objekata, kafića, noćnih klubova, restorana, ali i tržnih centara i prodavnica.

Od te mere izuzete su apoteke, dostava hrane, benzinske pumpe za točenje goriva i privreda koja radi treću smenu.

Mere će važiti 15 dana, do 1. decembra, kada će vlada ponovo odlučivati o njima.

Međutim, mnoge je iznenadilo to što su na pumpi mogli da kupe samo gorivo. Natočite gorivo i uđete da na kasi platite račun, uz to zatražite od radnika i, recimo, flašicu vode ili cigarete. Međutim, to ne možete da kupite. Bez obzira što je u pitanju isto prodajno mesto, ista kasa, ali može samo gorivo, ali ne voda, keks ili cigarete. O tome svedoče i brojne reakcija korisnika društvenih mreža.

Ključno pitanje svih je ako su prodajni i ugostiteljski objekti zatvoreni da se uveče ne bi stvarala gužva i prenosio virus, zašto je onda ako uđete na pumpu dozvoljeno da uđete s maskom i prodavcu platite natočeno gorivo, ali je problem da vam taj isti prodavac istovremeno proda flašicu vode, keks ili žvake.

Kako je za kupca ili prodavca rizičnija prodaja vode, žvaka ili cigareta nego naplata kupljenog goriva. Još jedna od nelogičnosti, na koje nema zdravorazumskog odgovora.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram