Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Predstavnici više od 60 udruženja poljoprivrednika iz cele Srbije, posle više od pet sati sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković i drugim članovima Vlade - izašli su bez konkretnih rezultata.

To tvrde iz udruženja Složni Pidikanci i navode da ni ovog puta nisu dobili pismene garancije za zahteve sa novembarskih blokada puteva.

Na maratonskom sastanku su, pojašnjavaju, voćari, ratari i stočari ukazivali na različite probleme i predlagali mere kojima država može da im pomogne. Dobili su prezentaciju agrarnog budžeta za narednu godinu i obećanje da će se sa sastancima o problemima u poljoprivredi nastaviti, javlja N1.

PROČITAJTE JOŠ

„Sastanak se završio i dalje smo nezadovoljni, pšenica i soja su ostale nedorečene i tu nećemo ostvariti subvencije od 17.000, nije moglo da se dođe do kompromisa, predlagali smo da se ubace đubrivo ili hemija, rečeno nam je samo deklarisano seme. Ljudi koji su posejali pšenicu sa račnunom moći će da potražuju to“, rekao je Jovan Jovanov iz udruženja Složni Pidikanci.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare