Rodna Požega izlazi na trg: Skup podrške za našeg novinara

Društvo 10. jul. 202000:58
Podeli:
Foto: Jovana Šesterikov/Nova.rs

Vest da je tokom večerašnjeg, trećeg po redu građanskog protesta, na platou ispred Skupštine Srbije napadnut novinar portala Nova.rs Vojislav Milovančević, kom su huligani razbili glavu tok je izvršavao svoj radni zadatak, uznemirio je i građane njegove rodne Požege, koji su odlučili da se okupe na trgu u tom gradu kako bi mu pružili podršku.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

„Poludeo sam zbog dešavanja u Beogradu. Poludeo sam što su naša deca iz Požege pretrpela fizičko nasilje. Zato ne mogu da sedim kod kuće. Zato idem na centar, Trg Slobode, da na tom mestu podržim sve slobodne, pristojne građane, posebno za Vojislava Milovančevića! Nije sam, nisu naši sami!“, poručio je na Fejsbuku Petar Matović iz Požege.

Foto: Printscreen/Facebook/Petar Matović

I drugi građanin Požege Ilija Kandić pozvao je svoje sugrađane da odmah izađu na trg kako bi pružili podršku „svom detetu“ koje je mučki napadnuto s leđa dok je bio na radnom zadatku.

Foto: Printscreen/Facebook/Ilija Kandic

Podsećamo, grupa huligana napala je i povredila novinara portala Nova rs. Vojislava Milovančevića, koji je bio na radnom zadatku i izveštavao sa današnjeg protesta. Huligani su ga udarili u glavu najverovatnije „bokserom“ jer im se nije dopalo što ih je fotografisao.

Demonstranti su odmah pritrčali u pomoć našem kolegi, a Hitna pomoć koja je ubrzo došla prevezla ga je u Urgentni centar. Tamo mu je rana zašivena, nakon čega je i dao izjavu policiji.

Komentari

Vaš komentar