Foto: Nova.rs

"Kompanija Rio Tinto prisutna je u Srbiji od 2001. godine. Na osnovu sprovedenih studija i istraživanja smatramo da Projekat „Jadar“ ima potencijal da postane resurs svetske klase koji bi mogao da deluje kao pokretač razvoja zaokruženog lanca za proizvodnju električnih vozila u Srbiji", saopštila je komapnija Rio Tinto.

Iz kompanije „Rio Tinto“ dodaju da podržavaju dalju diskusiju i javni dijalog zasnovan na činjenicama koji uključuje sve relevantne stručnjake i zainteresovane strane iz lokalne zajednice i institucija.

„Nacrt studija procene uticaja na životnu sredinu, koje su realizovali nezavisni stručnjaci, pokazuje da se Jadar projekat može razviti na bezbedan način i u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine Republike Srbije i EU“, naveli su iz Rio Tinta.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Fajnenšel Tajms objavio je da se Srbija sprema da Rio Tintu da zeleno svetlo za razvoj najvećeg evropskog rudnika litijuma dve godine nakon što je Beograd prekinuo taj projekat, otvarajući put za značajan podsticaj za industriju električnih vozila na kontinentu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare