Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Klinika za za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević" je organizovala vakcinalnog punkta za vakcinaciju osoba sa mentalim smetnjama. Vakcinalni pukt se nalazi u zgradi Dnevne bolnice, Višegradska 26, i funkcionisaće svakog radnog dana u od 7-14h.

Pored osoba sa mentalnim smetnjama, mogu biti vakcinisani i članovi njihovih porodica.

Klinika za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“, već duži vremenski period, pruža i podršku građanima koji imaju smetnje u mentalnom funkcionisaanju, porodične ili profesionalne teškoće, putem Linije 0800/309-309, gde građani imaju mogućnost da odaberu vrstu pomoći koja im je potrebna.

Naime, na tom broju dostupne su tri opcije. Pored Naciolne linije za prevenciju samoubistva i Psihosocijalne podrške građanima u uslovima pandemije izazvane COVID-19, građani će nakon praznika moći da izaberu još jednu opciju koja je namenjena adolescentima i njihovim porodicama.

Zbog povećanog broja poziva upravo adolescenata i članova njihovih porodica, koji se otežano nose sa izazovima samog uzrasta koji dodatno komplikuju i izmene u životnoj rutini izazvane pandemijom COVID- 19, Klinika je pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja pokrenula i rad ove Linije pod sloganom „Kako si?“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar